• Alles
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (1)
    Cursus-Workshop
  • (4)
    Kinderevenement

Racisme is dichtbij

vrijdag 25 september 20:00 t/m 22:00 uur

Persbericht Vredesweek

Racisme is dichtbij

Ook in Wageningen wordt dit jaar aandacht gegeven aan de Vredesweek. Op vrijdag 25 september vindt in dit kader een bijeenkomst plaats, waarbij zowel informatie over de voortgang van de diverse initiatieven op het vlak van Black Lives Matter als improvisatietoneel aan bod komen.

Koning Willem Alexander stelde in de Troonrede: “Huidskleur of naam mogen niet bepalend zijn voor de kansen van mensen. Bestaande verschillen overbruggen begint bij de bereidheid naar elkaar te luisteren”.

Racisme en discriminatie doen zich ook in Wageningen maar al te vaak voor. Bij de indrukwekkende demonstratie Black Lives Matter op 14 juni 2020 is dit nog eens duidelijk zichtbaar gemaakt. Belangrijk is dat mensen aan de basis dit erkennen, herkennen en er gevoelig voor worden.

Vanuit deze achtergrond organiseren de Interculturele Werkgroep Wageningen (IWW) en de Werkgroep Coventrygebed en Vredesactiviteiten, in samenwerking met de Multiculturele Theatergroep een programma in de Vredesweek. De Theatergroep speelt een scene, waarbij het publiek actief kan meepraten en meespelen.

Dit vindt plaats op vrijdag 25 september 2020 in Wijkcentrum De Nude, Kortestraat 2, zijstraat Schaepmanstraat. Aanvang 20.00 uur. U bent welkom!

Aanmelding dient te gebeuren bij IWWageningen2020@gmail.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en E-mailadres. Bij overaanmelding, gezien de Coronabeperkingen, zal dit betrokkene gemeld worden. Informatie: 0317-420173.


deel deze activiteit

Locatie

Huis van de Wijk De Nude
Wageningen
Kortestraat 2
6702bh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden