• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (4)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (5)
  Natuur
 • (3)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (5)
  Kinderevenement

Muziek-op-Schoot Lentecursus

zaterdag 15 februari 9:00 - 11:30 uur

cursist Harlekijntje

Vanaf woensdag 12 februari, donderdag 13 februari, vrijdag 14 februari en zaterdag 22 februari begint bij Muziekcentrum Harlekijntje de voorjaarscursus Muziek-op-Schoot voor (groot)ouders met een baby of peuter.

Voor wie: (groot)ouders met kinderen van 3 maanden tot 4 jaar

Wanneer: woensdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, zaterdagochtend

Waar: woensdag, vrijdag, zaterdag: KDV Pipeloi, Geertjesweg,

donderdag: Collage, Bennekom

Kosten: € 48 - € 80 voor 6 (zaterdag) - 10 (woensdag) lessen (tot meivakantie)

Docent: Saskia Beverloo

Aanmelden: www.harlekijntje.nl

Dat je met peuters kunt zingen en dansen is welbekend, maar ook in de Muziek-op-Schoot babycursus wordt elke week gedanst. De baby’s vanaf 3 maanden herkennen al gauw de volgorde van een dans: vlak voor er weer een springdeel komt, beginnen ze al enthousiast met hun armen te wapperen. En zingen kunnen ze ook: als de docent of de ouder het kind toezingt, geeft een kind vaak op dezelfde toonhoogte antwoord. Gedurende een cursus ontwikkelen de baby’s een gevarieerde klankenrijkdom.

De vrolijke voorjaarscursus beginnen we met liedjes over bloembollen, gevolgd door lied en dans over jonge dieren en buiten spelen. We dansen lentedansjes en laten ook de bloesemblaadjes dansen.

Voor de baby’s en peuters zijn er ook liedjes die het hele jaar gezongen worden zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoetsliedjes. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes en vingerpopjes. In elke les zijn er ook dans- en bewegingsactiviteiten.

Om aan de Muziek-op-Schootcursus mee te doen hoeven de ouders niet muzikaal te zijn.

Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier met muziek te hebben.

Zingen, dansen, bewegen en samen dingen doen in een groep draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Muziek kan ook een hulpmiddel zijn bij de opvoeding.

De cursisten krijgen een boekje met de cursusliedjes.

Veel van de liedjes komen uit het liedjes-prentenboekboek Voor alles een liedje dat Harlekijntje-docent Saskia Beverloo samen met Tineke Vlaming schreef.

De lessen worden in verschillende leeftijdsgroepen gegeven: baby’s vanaf 3 maanden, dreumesen, jonge peuters en peuters.

Info en aanmelden: www.harlekijntje.nl


deel deze activiteit

Locatie

KDV Pipeloi
Wageningen
Geertjesweg 3
6706ea


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden