• Alles
 • (3)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (5)
  Natuur
 • (3)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (5)
  Kinderevenement

Film over dementie en liefdevolle relaties

dinsdag 7 april 19:00 t/m 22:00 uur

Heerenstraattheater

Film over dementie en liefdevolle zorg in Wageningen

Op dinsdag 7 april organiseert het Heerenstraat Theater samen met ons een avond die in het teken staat van dementie en alzheimer. De avond begint met een inleiding over Alzheimer Nederland. Vervolgens wordt de documentairefilm Wei vertoond, een film over dementie en mantelzorg. Maar de film is tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid om samen even na te praten. Toegang €10,00. Iedereen is welkom.

Het programma gaat er als volgt uit zien:

19:00 u zaal open

19:05 u welkomstwoord

19:10 u inleiding door Marja Jellesma

19:30 u vertoning WEI (71 minuten zonder pauze)

20:45 u napraten in het theatercafé met een hapje + drankje

Filminhoud

Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds meer verwarrend bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

De film wordt herhaald op 7 april (19.00 uur), 9 april (16.00 uur), 15 april (18.30 uur) en 19 april (16.00 uur). Ook dan zijn er vrijwilligers van de Alzheimer Stichting aanwezig


deel deze activiteit

Locatie

Heerenstraattheater
Wageningen
Molenstraat 1B
6701dm


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden