• Alles
 • (8)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (5)
  Sport
 • (9)
  Inloop-Opendag
 • (7)
  Natuur
 • (1)
  Kinderevenement

E.J. Strickland Quintet in Junushoff

zondag 8 december 15:00 uur

Shervin Lainez

Amerikaanse E.J. Strickland Quintet op zondagmiddag 8 dec in Junushoff

Op zondagmiddag 8 december speelt drummer en componist E.J. Strickland met zijn vermaarde kwintet in Junushoff. Hij is een muzikant van wereldklasse die in het afgelopen decennium op meer dan 60 albums speelde. Geboren in Miami groeide hij op in een muzikaal gezin. Vader is percussionist in het Ft. Lauderdale Orchestra, tweelingbroer Marcus speelt saxofoon en E.J. drumt. En al op de middelbare school wist hij dat jazz zijn roeping was. E.J. ging naar New York om zijn jazzopleiding te vervolmaken, waar hij niet alleen technisch beter werd, maar vooral ook veel leerde van leraren zoals Reggie Workman, Buster Williams en Billy Harper. E.J. raakt snel betrokken in de jazzscene van New York en speelt met Russell Malone (die ook al eens in Junushoff stond) en Ravi Coltrane. Sindsdien heeft Strickland een succesvolle carrière opgebouwd als componist, bandleider, leraar en sideman. Hij heeft gespeeld en opgenomen met grote namen in de hedendaagse muziek: Cassandra Wilson, Terence Blanchard, Lizz Wright, Wynton Marsalis, George Colligan, David Gilmore, Vincent Herring en Nnenna Freelon, om er maar een paar te noemen.

Warriors for Peace

De muziek van E.J. wordt beïnvloed door latin, Afro-beat, hip-hop en tribale muziek. Hij is een veelzijdige performer en componist, wat al duidelijk werd op zijn debuutalbum "In This Day". Zijn laatste project is "Warriors for Peace" - een duidelijke oproep aan de wereld van vandaag. E.J. Strickland blijft aan de weg timmeren in de jazzwereld en daarbuiten. We zullen in de komende jaren zeker meer van hem horen.

Line-up

Met het kwintet E.J. Strickland krijgt het publiek een line-up van allerbeste muzikanten voorgeschoteld: Jure Pukl op tenor- en sopraansaxen, Logan Richardson op altsax, pianist Taber Gable en Josh Ginsburg op contrabas. Hoewel E.J. Strickland vanachter de drumkit de lijnen uitzet, heeft elk bandlid de ruimte voor ruime improvisaties die de muziek van deze groep omhoog tillen. Het kwintet speelt straight-ahead jazz en postbop die een genot zijn voor het oor. Ons welgemeend advies: mis dit concert niet!

Wanneer zo 8 dec 2019, 15:00u

Waar Theater Junushoff

Kaarten € 27,50 (€ 17,50 voor studenten en iedereen onder 18 jaar)

Info www.jazzinwageningen.nl


deel deze activiteit

Locatie

Junushoff
Wageningen
Plantsoen 3
6701 AS


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden