• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (10)
  Sport
 • (3)
  Theater
 • (5)
  Inloop-Opendag
 • (3)
  Cursus-Workshop

Expositie schilderijen van Theo Geurtsen

woensdag 5 juni 12:00 t/m maandag 5 augustus 12:00 uur

Thea Geurtsen

Expositie van 5 juni t/m 4 augustus 2019 van realistische acryl- en olieverfschilderijen in diverse onderwerpen van Theo Geurtsen bij Oranje Nassau's Oord, Kortenburg 4A, 6704 AV Wageningen.

Theo is geboren in Renkum op 2 september 1950. Hij heeft tot 1972 in Renkum geleefd en gewoond op de Hogenkampseweg waarna hij 5 jaar “het land heeft gediend” in militaire dienst. Daarna is hij met zijn vrouw en kinderen gaan wonen eerst in Soesterberg en vervolgens in Soest en inmiddels weer samen met zijn vrouw in Amersfoort.

Sinds 2015 woont hij met zijn vrouw en veel plezier in deze prachtige stad op een prachtige plek vlakbij de Koppelpoort. Ze hebben 2 dochters, 2 schoonzonen en 5 kleinkinderen.

Toen Theo merkte dat zijn werk door verschillende mensen positief werden beoordeeld is hij zo’n 15 jaar geleden serieus begonnen met olieverf- en acryl-schilderen en is hij zijn werken ook gaan verkopen.

Bij de volksuniversiteit heeft hij diverse cursussen gevolgd maar Theo is voornamelijk een autodidact. Momenteel haalt hij zijn “wijsheid” uit vele in de loop der jaren verzamelde boeken en tijdschriften. Ook kijkt hij regelmatig op Youtube om de techniek die bepaalde schilders toepassen te bekijken en daar lering uit te trekken. Sinds Theo het schilderen als een passie is gaan uitoefenen kijkt hij ook anders naar de natuur, intensiever. Hoe zien schaduwen van bijvoorbeeld bomen er uit, hoe zien ze er uit op de grond of tegen de omgeving?

Zijn werken zijn divers van aard; zo maakt hij acryl- en olieverfschilderijen van skylines, landschappen en zeegezichten maar ook van bijvoorbeeld fruit, bloemen, objecten en af en toe een dier zoals een hond of een kat.

Bij al zijn werken speelt kleur een belangrijke rol.

Theo richt zich graag tot het publiek door mee te doen met kunstmarkten in bijvoorbeeld Amersfoort, Nieuwegein, De Bilt, Renkum, Ede, Vaassen, Wijchen en Eerbeek. Ook exposeert hij regelmatig in zorginstellingen en restaurants. Volgens zijn beleving is het geweldig te ervaren dat zijn werk door het publiek wordt gewaardeerd.

Wilt u een schilderij van een geliefd persoon of onderwerp: Theo schildert ook in opdracht.

Website: www.theosschilderijen.nl

Theo is lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK)


deel deze activiteit

Locatie

Oranje Nassau's Oord
Wageningen
Kortenburg 4A
6704av


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden