• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

Gratis Proefles - CleverMove 50+/65+

zaterdag 19 september 11:00 t/m zaterdag 19 december 12:00 uur

Nick Wezenbeek

Wageningen, 4 september 2020 – Hoewel de corona maatregelen noodzakelijk zijn om oudere volwassenen te beschermen tegen het Corona virus, leiden ze op de lange termijn bij velen juist tot verminderde fitheid en weerstand. Om die reden introduceert CleverMove, sportaanbieder voor mobiele 50 tot 120 jarigen, CleverWeerstand. Een veilig en goed opgebouwd beweegprogramma dat, gecombineerd met kleine aanpassingen in de voeding, een effectief middel is om de weerstand te verbeteren.

Speciaal om inwoners van Wageningen en omgeving op een veilige manier kennis te laten maken met de 50+ en 65+ programma’s, organiseert coach Nick Wezenbeek vier gratis kennismakingslessen. Drie in de buitenlucht en één online. Woensdag 16 en woensdag 23 september van 11.30 – 12.30, en maandag 28 september van 19.00 – 20.00, zijn nieuwsgierigen welkom voor een kennismakingsles in park Noord-West aan de Mondriaanlaan. Op zaterdag 19 september kunnen geïnteresseerden van 11.00 tot 12.00 deelnemen aan een online proefles.

CleverWeerstand

CleverMove is gevestigd op de campus van de WUR en vertaalt actuele wetenschappelijke kennis over training en voeding naar programma’s op maat. CleverWeerstand is een nieuw 50- en 65-plus trainingsprogramma, met handvatten voor gezonde voeding, om juist nu de weerbaarheid te verbeteren. Deelnemers sporten in kleine groepen op het eigen niveau en krijgen intensieve begeleiding. Diverse voortgangstesten geven deelnemers inzicht in hun fitheid en lichamelijke verbeteringen. Zij kiezen zelf de lessen die bij hen passen: buiten in het park, videolessen, training en persoonlijke begeleiding aan huis of in een goed geventileerde trainingsruimte.

Terughoudendheid

Beweegaanbieders in het hele land merken terughoudendheid onder oudere volwassenen om het sporten bij de vereniging, sport- of fitnessclub weer op te pakken. Dat vraagt om een aangepaste aanpak, want: “Door de beperkende Corona maatregelen zijn veel oudere volwassenen minder gaan bewegen, vooral doen zij minder krachtoefeningen. Dat leidt in de regel tot een versnelde afname van de weerstand en de toch al zo kwetsbare spiermassa, -kracht en coördinatie. En die win je niet zo makkelijk terug,“ aldus Wezenbeek. Wezenbeek deed aan de WUR onderzoek naar de positieve effecten van beweging voor ouderen en de ondersteunende rol van voeding.

Beweegnorm

De Wereldgezondheidsorganisatie en de Nederlandse Gezondheidsraad adviseren volwassenen en ouderen om naast minstens 150 minuten aan reguliere beweging ook tenminste twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Het merendeel van de volwassenen en ouderen voldoet niet aan deze richtlijn.

Deelnemen aan de proeftraining? Geef je op via www.clever-move.nl/ontdek of bel 06-11195374.


deel deze activiteit

Locatie

THUIS Wageningen
Wageningen
Stationsstraat 32
6701am


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden