• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Bijeenkomst

Maria Magdalena Vesper online

zondag 28 februari 16:00 t/m 16:45 uur

Geen carnaval dit jaar. En dus een totaal andere veertigdagentijd.

Nog stiller dan voorheen, deze periode van onthouding en bezinning op weg naar Pasen. Dat zie je ook bij de kerkelijke vieringen: vrijwel uitsluitend via internet te volgen vanuit een bijna lege kerkruimte. Corona-proof.

Dat geldt ook voor de online vesperdienst van de Protestantse Gemeente te Wageningen, vanuit de Bevrijdingskerk. Met naast de voorganger, één zangeres/lezeres, een pianist, in de Bevrijdingskerk.

In deze dienst staat Maria Magdalena centraal. Een bijzondere vrouw die Jezus volgde in zijn laatste dagen tot en met zijn opstanding. Een mysterieuze Maria met vele gezichten, die nog steeds anderen inspireert, en van lieverlee een plek heeft gekregen in verschillende christelijke geloofsgemeenschappen, als legende en als lichtend voorbeeld. Om alvast te noteren: vanaf 25 juni 2021 t/m 9 januari 2021 is er in het Museum Catharijneconvent een grote tentoonstelling over Maria Magdalena. Zie: https://www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/maria-magdalena

In de vesper van 28 februari, 16.00 uur zijn er lezingen, gedichten/liederen van Huub Oosterhuis tot Stef Bos. En er is ruimte voor stilte en gebed.

Medewerkenden: Evelien Bos, sopraan. Erik Onnink, piano en Nico Sjoer, liturg.

U bent van harte welkom, via de site https://kerkdienstgemist.nl


deel deze activiteit

Locatie

Bevrijdingskerk
Wageningen
Ritzema Bosweg 18
6703ax


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden