• Alles
 • (1)
  Sport
 • (15)
  Inloop-Opendag
 • (6)
  Natuur
 • (1)
  Muziek

Muziek-op-Schoot wintercursus

zaterdag 7 december 9:00 - 12:00 uur

Jacqueline Stark

Persbericht ZINGEN EN DANSEN MET JE BABY

Vanaf woensdag 20 november, vrijdag 22 november en zaterdag 23 november begint bij Muziekcentrum Harlekijntje de wintercursus Muziek-op-Schoot voor (groot)ouders met een baby of peuter.

Voor wie: (groot)ouders met kinderen van 0-4 jaar

Wanneer: woensdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, zaterdagochtend

Waar: woensdag, vrijdag en zaterdag: KDV Pipeloi, Geertjesweg, Wageningen

donderdag: Collage, Bennekom

Aanmelden: https://harlekijntje.nl/contact-aanmelden/#Aanmeldingsformulier

Datje met peuters kunt zingen en dansen is welbekend, maar ook in de Muziek-op-Schoot babycursus wordt elke week gedanst. De baby’s vanaf 4 maanden herkennen al gauw de volgorde van een dans: vlak voor er weer een springdeel komt, beginnen ze al enthousiast met hun armen te wapperen. En zingen kunnen ze ook: als de docent of de ouder het kind toezingt, geeft een kind vaak op dezelfde toonhoogte antwoord. Gedurende een cursus ontwikkelen de baby’s een gevarieerde klankenrijkdom.

De sfeervolle wintercursus van 10 weken beginnen we met liedjes en activiteiten over Sint en kerst: varen in de stoomboot, pakjes stapelen en paardje rijden zijn de Sint-toppers, kerstboom zagen, kerstboom versieren, liedjes over klokjes en lichtjes maken een muzikale kerst. In het nieuwe jaar zingen we liedjes over koude handjes, vogels voeren en neuzen snuiten. Als het echt winter wordt, komen er ook liedjes en bewegingsactiviteiten over sneeuw en ijs.

Voor de baby’s en peuters zijn er ook liedjes die het hele jaar gezongen worden zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoetsliedjes. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes en vingerpopjes. In elke les zijn er ook dans- en bewegingsactiviteiten en de docent speelt op allerlei fluiten, schootharp en psalter.

Om aan de Muziek-op-Schootcursus mee te doen hoeven de ouders niet muzikaal onderlegd te zijn.

Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier met muziek te hebben.

Zingen, dansen, bewegen en samen dingen doen in een groep draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Muziek kan ook een hulpmiddel zijn bij de opvoeding.

De cursisten krijgen een mapje met de liedjes.

De lessen worden in verschillende leeftijdsgroepen gegeven: baby’s vanaf 3 maanden, dreumesen, jonge peuters en peuters.

Info en aanmelden: https://harlekijntje.nl


deel deze activiteit

Locatie

KDV Pipeloi
Wageningen
Geertjesweg 3
6706ea


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden