Start met wielrennen. Rijden in een groep
Start met wielrennen. Rijden in een groep Erik Westein

Start met wielrennen

woensdag 19 april 19:00 - 20:45

Sportcoaching Wageningen organiseert dit voorjaar weer een reeks trainingen voor startende (recreatieve) wielrenners.

Voor wie?

De trainingen zijn bedoeld voor de beginnende wielrenner. Tijdens de trainingen oefen je vooral met het rijden in een groep en leer je basisvaardigheden zoals remmen, schakelen, bochten rijden, klimmen en dalen. Ook krijg je informatie over materiaal, kleding en onderhoud. Het maakt niet uit wat je doel is, plezier hebben in het fietsen staat bij deze trainingen voorop.

Wat heb je nodig?

Allereerst een betrouwbare racefiets met goedwerkende versnellingen en goedwerkende remmen! Zorg voor goede banden en neem altijd een reserve binnenband mee. Zorg ook dat je voldoende water bij je hebt. En het is tijdens de training verplicht een helm te dragen.

Wanneer?

De trainingen zijn op woensdagavond. In totaal zijn er 5 trainingen. De trainingen starten om 19.00 uur bij Sportcoaching Wageningen en duren doorgaans 1,5 – 2 uur. De eerste training is op woensdag 12 april 2023. Hieronder vind je het complete overzicht van de wielrentrainingen:

12 april Training 1 Remmen en schakelen

19 april Training 2 Bochten rijden

26 april Training 3 Rijden in een groep

3 mei    Training 4 Klimmen en afdalen

10 mei  Training 5 Afsluitende rit (ca. 40 km)

Meedoen?

De trainingen worden georganiseerd door Sportcoaching Wageningen en zijn toegankelijk voor iedereen. Per training is er een maximum van 10 deelnemers. Je kunt je voor een losse training of voor de hele reeks aanmelden. Voor een losse training betaal je € 17,50. Als je je aanmeldt voor alle 5 trainingen tegelijk betaal je € 79,00.

Aanmelden of meer weten?

Neem dan contact op met Sportcoaching Wageninge:

Erik Westein

T: 06 25065153

E: info@sportcoachingwageningen.nl

W: www.sportcoachingwageningen.nl

Locatie