Leuke lenteliedjes voor de kleintjes

vrijdag 21 april 9:00 - 11:30

Sneeuwklokjes en krokussen laten zich weer zien en ook de vogels laten van zich horen. Tijd voor de lentecursus Muziek-op-Schoot bij Muziekcentrum Harlekijntje. Een cursus voor (groot)ouders met een baby of peuter. 

Voor wie:      (groot)ouders met kinderen van 4 maanden tot 4 jaar

Wanneer:      woensdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, zaterdagochtend

Waar:           woensdag, vrijdag, zaterdag: KDV Pipeloi, Geertjesweg, 

                   donderdag: Muziekgebouw OBK, Bennekom

Vanaf:          15, 16, 17, 18 februari

Docent:        Saskia Beverloo

Aanmelden:   www.harlekijntje.nl

De vrolijke voorjaarscursus beginnen we met liedjes over bloembollen, gevolgd door lied en dans over jonge dieren en buiten spelen. We dansen lentedansjes en laten de bloesemblaadjes dwarrelen.

Voor de baby’s en peuters zijn er ook liedjes die het hele jaar gezongen worden zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoetsliedjes. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes en vingerpopjes. In elke les zijn er ook dans- en bewegingsactiviteiten.

Dat je met peuters kunt zingen en dansen is bekend, maar ook in de Muziek-op-Schoot babycursus wordt elke week gedanst. De baby’s vanaf 4 maanden herkennen al gauw de volgorde van een dans: vlak voor er weer een springdeel komt, beginnen ze al enthousiast met hun armen te wapperen. En zingen kunnen ze ook: als de docent of de ouder de baby toezingt, geeft zij vaak op dezelfde toonhoogte antwoord. Gedurende een cursus ontwikkelen de baby’s een gevarieerde klankenrijkdom. 

Om aan de Muziek-op-Schootcursus mee te doen hoeven de ouders niet muzikaal te zijn.

Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier met muziek te hebben.

Zingen, dansen, bewegen en samen dingen doen in een groep draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Muziek kan ook een hulpmiddel zijn bij de opvoeding.

De cursisten krijgen een boekje met de cursusliedjes.

Veel van de liedjes komen uit het liedjes-prentenboekboek Voor alles een liedje dat Harlekijntje-docent Saskia Beverloo samen met Tineke Vlaming schreef.

De lessen worden in verschillende leeftijdsgroepen gegeven: baby’s vanaf 4 maanden, dreumesen, jonge peuters en peuters.

Info en aanmelden: www.harlekijntje.nl

Locatie