De Blauwe Bever aan wal bij de Jufferswaard
De Blauwe Bever aan wal bij de Jufferswaard Stichting Rivieroevervaarten

Met Safarischip De Blauwe Bever naar natuurgebied de Jufferswaard.

zondag 23 april 2023 14:00 t/m 17:00

De Blauwe Bever vaart langs de Wageningse Berg naar de oever van de Jufferswaard, waar de Renkumse en de Heelsumse Beek samenkomen. De Jufferswaard is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurgebied is in 2015 opnieuw ingericht en tijdens deze vaart is goed zichtbaar hoe de natuur zich hier ontwikkeld heeft. Onder begeleiding van een ervaren gids wandelen de deelnemers ongeveer drie kwartier in dit gebied, waar interessante watervogels en planten te zien zijn. Na de walexcursie vaart het safarischip nog een stukje stroomopwaarts om daarna terug te keren naar Wageningen. Het dragen van stevig schoeisel wordt aangeraden!

Locatie