Het gezelschap ontvangt applaus
Het gezelschap ontvangt applaus Astrid Mulder

Ecocircus in Wageningen

1 oktober 2021 om 12:48 Activiteiten Deel je nieuws

WAGENINGEN Vorige week donderdag was er op ecodorp Ppauw een voorstelling van het Beatreece circus. Dit gezelschap van internationale studenten repeteert op Droevendaal. De voorstelling La Divina Tragedia over dis- en empowerment ging er bij het publiek in als zoete koek. Vuur jongleurs en acrobaten combineerden hun acts tot een pakkende voorstelling van 40 minuten. Binnenkort wordt de voorstelling nog een keer gespeeld.

De speellocatie was op de parkeerplaats naast de Scheidingslaan. Hier wordt gewerkt aan een ecocircus. het circus heeft rijdende bankstellen, een trampoline als boomhut en een bungy jump installatie maar ook composttoiletten en fietsen die stroom opwekken. Verschillende studie groepen en scholieren uit Wageningen hebben er via het kunstmenu kennis mee gemaakt.

De helft van ecodorp Ppauw gaat vanaf volgend jaar rondzwerven als ecocircus. Het is onderdeel van het geleidelijk aan ontruimen van de vrijplaats om plaats te maken voor woningbouw. Het ecocircus bestaat uit mobiele off-grid faciliteiten en theatrale kunstobjecten voor educatie, participatie en entertainment. Er wordt een tour gepland en er is behoefte aan leuke locaties om aan te doen.

Meer informatie is te vinden op ecocircus.nl

advertentie
advertentie