Logo
Logo Sander te Kloese

Startup gaat de wereldwijde meubelmarkt voorgoed veranderen

24 december 2021 om 12:50 Zakelijk Deel je nieuws

De snelgroeiende startup genaamd “Arredoo” is het e-commerce platform dat de bestaande meubelhandel, die nu nog grotendeels zijn wortels in Azië heeft, gaat omvormen tot een Europese markt. Op dit innovatieve platform krijgen ambachtelijke meubelmakers en designers uit heel de Benelux eindelijk een plek waar zij hun producten goed kunnen etaleren. Arredoo vormt een brug tussen ambachtelijke meubelmakers en het publiek dat op zoek is naar unieke producten. Het platform brengt vraag en aanbod van handgemaakt en uniek meubilair samen. Momenteel is Arredoo alleen nog actief in heel de Benelux, op korte termijn gaat het uitbreiden met vraag en aanbod uit heel Europa.

Drie jonge ondernemers hebben het e-commerce platform zeven maanden geleden opgericht. Het snelgroeiende e-commerce platform voorziet duidelijk in een vraag en heeft inmiddels al meer dan 25+ aangesloten partners uit de Benelux. Naast het bieden van een subliem verkoopkanaal aan meubelmakers en designers, biedt Arredoo consumenten uit heel de Benelux een enorm groot aanbod van uniek en handgemaakt meubilair. Het aanbod op Arredoo bestaat uit collectie meubels en meubels op maat welke door de klant gepersonaliseerd kunnen worden. Daarbij biedt Arredoo een platform waar consumenten veilig online kunnen shoppen en op eenvoudige wijze meubels kunnen bekijken, vergelijken en bestellen.
 

“Onze eigen meubelmakers en designers hebben zoveel moois te bieden”

Arredoo gaat de meubelmarkt omdraaien. Onderzoek wijst uit dat het grootste deel van de Europese meubels momenteel geïmporteerd worden uit Azië. Daarbij is onduidelijk hoe de meubels zijn geproduceerd. We weten als maatschappij helemaal niets over de arbeidsomstandigheden van de producent en ook niets over de duurzaamheid van het product. Terwijl er binnen Europa talloze, fantastische meubelmakers en designers zijn die de mooiste dingen maken, waarbij wel transparantie is over het productieproces. Met het samenbrengen van een ruim aanbod van handgemaakt en uniek meubilair maakt het platform consumenten bewust en stimuleert het om meubilair lokaal te kopen. “Onze eigen meubelmakers en designers hebben zoveel moois te bieden”. Overigens hebben alle aangesloten meubelmakers en designers een verantwoorde productiewijze en bieden zij kwalitatief meubilair wat lang meegaat. En hoe fijn is het niet als iets dat onderdeel is van ons dagelijkse leven tegelijkertijd bijdraagt aan een betere en leefbare wereld?

advertentie
advertentie