Extra perspectief Regio Foodvalley?

8 januari 2022 om 10:10 Zakelijk Deel je nieuws

Het artikel dat onder dit opschrift op 5 januari j.l. in Stad Wageningen verscheen, wekt verbazing. De burgemeester van Ede spreekt over de toekomst van de regionale indeling van en de planning voor het gebied Foodvalley. Hierbij verliest hij zich

in wensdenken.

Het gaat om de vraag hoe de streek zo goed mogelijk wordt ontwikkeld binnen de verscghillende aandachtsgebieden. Maar in het artikel wordt voorbij gegaan aan het feit dat ruimte nu eenmaal beperkt is en dat er keuzes moeten worden gemaakt en prioriteiten moeten worden gesteld. De uitspraak dat in onze regio de woningbouw en de landbouwtransitie “hand-in-hand” gaan is gratuit en nietszeggend. Hoe kan er sprake zijn van “het bouwen van 40.000 woningen “en tevens “”het versterken van het landschap”. In het artikel wordt er nog een schepje boven op gedaan met “het ontwikkelen van werklocaties, inversteren in bereikbaarheid en omgaan met toenemende recreatiedruk”. 

Wat hier wordt gesteld is compleet onrealistisch. Zoals de euro slechts eenmaal kan worden uitgegeven kan ook ruimte niet voor een hele serie bestemmingen worden benut. Ruimte is nu eenmaal beperkt. Zorgvuldig nadenken en keuzes maken bevelen wij aan!

Willem IJ. Aalbersberg

Bas van Helden

advertentie
advertentie