Medewerker helpt vluchteling
Medewerker helpt vluchteling Goedele Monnens

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor asielopvang Wageningen

8 september 2021 om 08:14 Lokaal Deel je nieuws

Op de asielopvang (Pol en Pre pol) Wageningen komen vluchtelingen die nog maar kort in Nederland zijn en die aan hun asielprocedure gaan beginnen. VuchtelingenWerk maakt ze wegwijs in de asielprocedure en bereidt ze daar zo goed mogelijk voor op het gesprek met IND. Ook helpen de vrijwilligers bij andere vragen die met het verblijf in Nederland te maken hebben.

Wie zoeken we en wat doe je dan bij ons?

Begeleiders
Als begeleider zal je de asielzoekers voorlichten over het verloop van de asielprocedure. Je gaat met hem of haar in gesprek voor kort durende individuele begeleiding. Je geeft belangrijke signalen door aan je teamleider;

Ondersteuning procedure gezinshereniging
Voor de locatie Keijenbergseweg zoeken we ook vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden bij de procedure voor gezinshereniging.
De werkzaamheden bestaan o.a. uit informatie geven over deze procedure, het samen met de cliënt verzamelen van de noodzakelijke informatie en documenten, contact met de IND, helpen met vertalingen van documenten, contact met ambassades, etc.

Als vrijwilliger raak je zo op unieke wijze betrokken bij het proces van asielzoekers die net in Nederland zijn. Je wordt door onze huidige medewerkers ingewerkt. Verder biedt VluchtelingenWerk meerdere trainingen aan om je kennis en vaardigheden te vergroten en te onderhouden. Daarbij krijg je intensieve begeleiding op de werkvloer. Al met al, bieden deze functies een geweldige kans om relevante praktische ervaring op te doen en zeer dankbaar werk te verrichten voor een bijzondere doelgroep.

Interesse? Stuur dan een mail naar pol@vwon.nl Je kunt ook bellen met 0317-410190 en vragen naar een van de teamleiders.

advertentie
advertentie