Dringend vrijwilligers gezocht voor maatjesproject Humanitas

10 september 2021 om 11:44 Lokaal Deel je nieuws

Humanitas zoekt mensen, die een paar uur per week beschikbaar hebben om iets te betekenen voor een ander. De vraag naar een maatje is de afgelopen maanden flink toegenomen. Mensen lijken, nog meer dan voorheen, behoefte te hebben aan sociale steun, een luisterend oor en gezelschap.

Humanitas Contact Houden Wageningen helpt mensen in (dreigend) sociaal isolement aan een maatje.  Een maatje gaat wekelijks naar de deelnemer toe om bijvoorbeeld samen te gaan wandelen, fietsen, erop uit te gaan, of om gewoon een goed gesprek te hebben onder het genot van een kop koffie of thee. Net waar behoefte aan is.

Deelnemers zijn vaak oudere mensen, die zich eenzaam voelen, maar soms ook jongere mensen die om wat voor reden dan ook – vaak vanwege lichamelijke of psychische klachten – niet gemakkelijk zelf een sociaal netwerk kunnen opbouwen en onderhouden. Als er elke week een maatje echt voor jou komt, een persoon met wie je een band kunt opbouwen en met wie je leuke dingen kunt doen, betekent dat vaak heel veel voor iemand. Het brengt meer sociaal contact, fijne ervaringen en daardoor meer plezier in het leven.

Overweeg je om maatje te worden? Neem dan voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek contact op met coördinator Corrie Kamphuis, tel 06 – 57595097, of mail naar: maatjes.nederrijn@humanitas.nl.

advertentie
advertentie