Wijkhoofd Jenneke van Elderen komt haar gevulde bussen inleveren…
Wijkhoofd Jenneke van Elderen komt haar gevulde bussen inleveren… Annelien Keuning

Wageningen haalt bijna € 23.000 op voor KWF Kankerbestrijding.

18 september 2021 om 15:44 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de KWF-collecteweek is in Wageningen door meer dan 200 vrijwilligers bijna 23.000 euro opgehaald, maar liefst 17% meer dan vorig jaar! Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: bijna een kwart van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Gemotiveerde vrijwilligers

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan. We zijn iedereen in Wageningen heel dankbaar voor hun gift en hun inzet”, zegt Annelien Keuning, Collectecoördinator in Wageningen.

Persoonlijke QR

Ook dit jaar konden collectanten weer hun persoonlijke QR-code op de collectebus plaatsen, waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.” Landelijk is de totale cashless opbrengst van de KWF-collecteweek dit jaar gegroeid van 1,6 naar 1,9 miljoen euro.  

Collectant gemist?

Wilt u volgend jaar mee collecteren voor KWF of meehelpen met de organisatie van de collecte? Dan kunt u zich aanmelden via kwf.nl/collecte. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.

advertentie
advertentie