De toegang tot de kelder is lastig: een ladder naar halverwege de stenen trap!
De toegang tot de kelder is lastig: een ladder naar halverwege de stenen trap! Lambert van Gils

Excursie naar de Bierkelders van de voormalige brouwerij de Bock

5 oktober 2021 om 15:00 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de tentoonstelling van het HGR over “Renkumse cafés van vroeger” op zaterdag 9 oktober 2021, stellen we bezoekers in de gelegenheid om de nog steeds aanwezige bierkelders die door de “Firma Offenberg en Leigraaf” in 1887 zijn gebouwd, te bezoeken. Een historisch restant van de brouwerij de Bock, behorend bij de Herberg de Vergulde Bock aan de Bokkedijk, voorheen de postweg naar Wageningen.

We vertrekken vanaf de tentoonstelling in het clubhuis van de IJsvereniging Vooruit, ingang op de Kortenburg, hoek Nieuweweg, Beukenlaan en Onder de Bomen te Renkum. Als er genoeg aanmeldingen zijn vertrekken we om 12:00 en om 14:00 uur naar de locatie, een wandeling van zo’n 500 meter vanaf het clubhuis. De kelders zijn moeilijk toegankelijk. Deze ladder (5 treden naar de stenen trap) is de enige mogelijkheid: geen kleine kinderen, geen honden, enzovoort. Het bezoek is geheel op eigen risico.

Wilt u deelnemen aan het bezoek aan de bierkelders geef u dan op via een mail naar info@genootschapredichem.nl

Geef aan of u om 12 of om 14 uur mee wilt gaan. We kunnen niet garanderen dat iedereen op de gewenste tijd ook mee kan. De capaciteit is beperkt.

U krijgt altijd bericht, uiterlijk vrijdag 8 oktober.

Het bezoek is gratis. Een gift wordt wel op prijs gesteld.

Donateurs van het HGR krijgen voorrang. En wat let u, donateur worden kost slechts 10 euro per jaar en u ontvangt daarvoor ook 4 boekjes van ca 40 pagina’s met historische feiten en verhalen.

advertentie
advertentie