hondje met bot
hondje met bot Pixaby

Zonder vrijwilligers dreigt het op te houden.

6 oktober 2021 om 15:36 Lokaal Deel je nieuws

Bijna zes jaar bestaat de eerste uitgiftelocatie van de dierenvoedselbank in Wageningen inmiddels. Jarenlang hebben diverse vrijwilligers zich ingezet voor alle huisdieren in Wageningen waarvan de baasjes wat extra help nodig hadden. Echter dit moment dreigt er een tekort aan vrijwilligers te ontstaan. Vrijwilligers welke de stichting zo hard nodig heeft voor o.a. het uitgiftemoment in Wageningen. Het is soms een komen een gaan van vrijwilligers echter zijn er helaas de laatste tijd een aantal vrijwilligers, door prive omstandigheden, vertrokken en zijn er geen nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. Voor een stichting die geheel draait op vrijwilligers is het van essensieel belang dat vrijwilligers zich blijven aanmelden want zonder vrijwilligers dreigt het op te houden. 

Op dit moment is er een vaste kracht in Wageningen welke zij koesteren, daarnaast is er hulp van vrijwilligers van de andere uitgiftelocaties welke bijspringen als dit nodig is. Dat vrijwilligers van andere uitgiftelocaties tijdelijk bijspringen is echt heel mooi zegt Louvet, een van de oprichters en voorzitter bij Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe. Het zou nog mooier zijn als locatie Wageningen weer kan draaien zoals vanouds, met een vast team van vrijwilligers. Niet alleen voor de continuiteit is een vast team per locatie gewenst maar ook voor onze klanten.

Om de week komen mensen ondersteuning ophalen bij de dierenvoedselbank voor hun maatje. Als er een vast team van vrijwilligers op de locatie is en mensen elkaar vaker ontmoeten is de kans aanzienlijk groter dat mogelijke knelpunten eerder aan het licht komen en dus eerder kunnen worden aangepakt. Het is vanzelfspreken niet alleen het uitgeven van het voer en aanverwanten artikelen maar als vrijwilliger bied je ook een luisterend oor voor iedereen die hier behoefte aan heeft.

WIl je meer weten over wat het inhoud om vrijwilliger te zijn bij de Stichting dierenvoedselbank Vallei & Veluwe locatie Wageningen of in een van hun andere vrijwilligersfuncties kijk dan op hun website of facebookpagina voor meer informatie.

advertentie
advertentie