De zelfgemaakte tempeh van BeenBean mag niet ontbreken bij de kookkraam
De zelfgemaakte tempeh van BeenBean mag niet ontbreken bij de kookkraam Dennis Lebbing

Culinaire hoogstandjes op de markt

22 oktober 2021 om 17:29 Lokaal Deel je nieuws

Struinend over de markt op zaterdagmiddag, word je door heerlijke geuren naar het Salverdaplein gelokt. Daar koken elke week twee chefs de lekkerste hapjes en gerechten, bereid met producten uit de omgeving.

Het initiatief voor deze live-kookkraam komt van het StreekWaar-marktteam, waaronder Davine Beelen. Zij is een enthousiaste vrijwilliger van StreekWaar, de vereniging van lokale producenten, winkels en cateraars. ‘Ik vind dat mensen direct moeten kunnen proeven van het aanbod van lokale producten’, zegt ze. Davine polste verschillende leden van StreekWaar en betrokken vrijwilligers. Ze kreeg meteen positieve reacties.

En dus staat er nu elke week een ander duo te koken. ‘De koks combineren graag verschillende culinaire stijlen, met lokale en seizoensgebonden producten als basis’, legt Davine uit. ‘Experimenteel en altijd lekker!’ Een greep uit de culinaire hoogstandjes: oesterzwamburgers, vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet, gekarameliseerde seitan en bietensoep met oesterzwamdumplings.

Je vindt de kookkraam elke zaterdag op het Salverdaplein naast de andere kramen van StreekWaar. Van 10:30 tot 17:00 uur is iedereen welkom om te komen lunchen. Je kunt plaatsnemen aan een statafel of de picknickbank, maar een eigen bakje meenemen om thuis op te eten kan ook. Komende zaterdag (30 oktober) staat James Whitehead achter de kraam met Egyptische kushary en Vreemde Streken met lupine-falafel en soep.

advertentie
advertentie