Feest in de Grote Kerk Wageningen
Feest in de Grote Kerk Wageningen Helene Ganseman

70-jarig jubileum Vrouwen van Nu Wageningen

23 oktober 2021 om 17:51 Lokaal Deel je nieuws

Onlangs vierden de Vrouwen van Nu Wageningen alsnog hun uitgestelde 70-jarig jubileum in de prachtig met kroonluchters verlichte Grote Kerk Wageningen.                                             
Bij de ingang werden de 73 vrouwen met muziek onthaald door 4 saxofonisten van het studentenorkest De Ontzetting. De toon was gezet! De tafels stonden gedekt voor een high tea, verzorgd door restaurant Bij Blauw. De voorzitter heette op hilarische wijze allen welkom en bracht een toost uit op “heden en toekomst”. Tussentijds werd een film vertoond van het 60-jarig jubileum. De presentatie over het bevrijdingsraam in de kerk was bijzonder en opende onze ogen. Als afsluiting gaven de vrouwen van Queens een spetterende show.         
Vrouwen van Nu Wageningen startte in oktober 1950 als afdeling van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Met de jaren veranderden de interesses en werden het programma en de naam aangepast.                                          
Als gevolg van de pandemie stond het verenigingsleven enige tijd stil. Maar nu we weer mogen, zijn de maandelijkse lezingen weer gestart. Hetzelfde geldt voor de interesseclubs: lezen, wandelen en fietsen, bridgen, aquarelleren, cursus “ kijk op kunst”. Binnenkort zal ook de culturele commissie de draad weer oppakken en staan bezoekjes aan musea weer op het programma.                                                                          
Vrouwen van Nu is een vereniging van vrouwen en voor vrouwen en voldoet aan een behoefte. Met elkaar blijven we onze interesses ontwikkelen en uitbreiden.

advertentie
advertentie