Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

4 november 2021 om 10:08 Lokaal Deel je nieuws

Wageningen– Duurzaam leven wil haast iedereen wel, zeker nu er steeds meer aandacht is voor de gezondheid van onze planeet. Toch lijkt in deze moderne tijden een lege afvalbak haast onhaalbaar. Burgerbeweging Zero Waste Nederland laat zien dat het wél kan en neemt inwoners mee op pad. In dit kader organiseren ze op 20 november aanstaande wel 23 Zero Waste Tours tegelijkertijd, op locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere, lokale ondernemers. Ook in Wageningen is er zo’n tour gepland.

Laura Graus, initiatiefnemer van de Zero Waste Tour in Wageningen, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ‘Door mijn boodschappen zonder verpakking te halen heb ik veel meer contact met degene die mijn voedsel laat groeien of verkoopt. Ook eet ik meer lokale en seizoensproducten. Hierdoor verlaag ik mijn CO2 footprint’.

In Wageningen zijn al veel mensen gewend aan het boodschappen doen met je eigen bakjes en zakjes, kijk maar naar het succes van de Gieterij. Wie toch nog wat extra tips & tricks en Zero Waste boodschappenadresjes wil hebben, is van harte welkom bij Thuis op zaterdag 20 november van 13.00 – 17.00. Daar geven we uitleg over leven zonder afval en delen we de kaartjes uit met onze lievelingsadressen, zodat je die zelf kan gaan ontdekken.

Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Wageningen heel veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken als je je eigen zakje of bakje meeneemt,’ zegt Laura Graus. Tijdens de Zero Waste Tour in Wageningen deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Wageningen.

De Zero Waste Tour in Wageningen vinden plaats op zaterdag 20 november van om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00. De tours starten vanaf Thuis (Stationsstraat 32). Hier is ook de route op te halen voor degene die vooral nieuwe adresjes willen leren kennen. De tours vallen in de Europese Week Zonder Afval (EWWR).Aanmelden kan via bit.ly/Zerowastetour

advertentie
advertentie