Nicole kreeg als service van Jumbo een gratis doosje mee
Nicole kreeg als service van Jumbo een gratis doosje mee Nicole Pluim

Hondenpoepzakjes zij nu in alle supermarkten in Wageningen beschikbaar

12 november 2021 om 14:40 Lokaal Deel je nieuws

Vroeger gebruikte ik boterhamzakjes om de hondenpoep op te ruimen. Dat doen veel mensen, maar ik heb een grote hond en dan heb ik ook echt grotere zakjes nodig. Meestal ga ik voor mijn huishoudelijke boodschappe naar één winkel, dat scheelt tijd en dan kan ik snel weer naar huis waar mijn hond Jerry op mij wacht. Helaas lagen in de meeste supermarkten geen hondenpoepzakjes in de schappen en dan moest ik naar de dierenwinkel. Daarom heb ik de supermarkten in Wageningen via Facebook gevraagd of ze hondenpoepzakjes in hun assortiment willen opnemen.

Ik kreeg alleen maar positieve reactie. Alle supermarkten vinden het net als ik en heel veel anderen mensen belangrijk dat de hondenpoep wordt opgeruimd door de eigenaar. Welke supermarkten ik heb benaderd? Allemaal. Volgens mij zijn dat er zes, maar misschien vergis ik mij. En ik kreeg van alle supermarkten dezelfde avond nog een reactie. Zo bijzonder.

Laatst kreeg ik een compliment van een buurtbewoner, omdat hij zag dat ik altijd de poep van mijn hond opruim. Maar dat zou iedereen toch moeten doen.

Hoogvliet heeft de hondenpoepzakjes al in de schappen liggen. Jumbo ging ze direct bestellen en afgelopen vrijdag kreeg ik als service gratis een doosje mee. De Spar heeft ze ook besteld en Albert Heijn belde mij terug om te laten weten dat zij ook ruimte zouden maken in hun schappen voor de poepzakjes. Aldi en Jan Linders hebben het doorgegeven aan hun verkoopafdeling. Ik hoop dat ze daar ook snel te koop zijn.

En verder is het natuurlijk zo dat de dierenwinkels Happy Pets, Pets Place, maar ook Welkoop de poepzakjes in hu assortiment hebben. Sommige winkels hebben ook biologisch afbreekbare zakjes als daar je voorkeur naar uitgaat. Je hebt ze met een lavendelgeurtje (!) en zonder geurtjes. Voor iedereen is er wel een passend zakje te vinden. Grappig toch.

En zie ik toch een hondendrol voor mijn deur liggen? Ik steek er dan een klein kaasvlaggetje in. Een vriendelijke herinnering aan de eigenaar om de volgende keer de poep van je hond op te ruimen.

Nicole Pluim
Hondenvrienden Wageningen

advertentie
advertentie