kop van verkiezingsprogramma
kop van verkiezingsprogramma PvdA

Verkiezingsprogramma PvdA: Samen bouwen aan Wageningen

22 november 2021 om 20:03 Lokaal Deel je nieuws

De PvdA Wageningen heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. De PvdA wil samen bouwen aan een eerlijke toekomst voor alle Wageningers.   

Dat betekent voor ons onder meer:

1. Meer betaalbare woningen & voorrang voor Wageningers bij nieuwbouw

De PvdA wil in de komende 20 jaar 3800 woningen bij bouwen, met name betaalbare woningen voor senioren, starters en gezinnen. We houden vast aan 30% sociale huur maar bouwen ook voor middenhuur en middeldure koop. We geven voorrang aan Wageningers bij de nieuwbouw, zowel bij sociale huur als bij koopwoningen. Ook wil de PvdA dat de gemeente zelf grond gaat kopen en zo de regie neemt over de projectontwikkeling in de woningbouw. 

2. Ieder kind een eerlijke start: leesoffensief & uitbreiding kindpakketten

We investeren fors in armoedebestrijding met uitbreiding van de kindpakketten zodat alle kinderen in Wageningen kunnen meedoen met sport en cultuurlessen, we zetten een leesoffensief in op scholen om taalachterstanden weg te werken en we lossen financiële stress in gezinnen op door problematische schulden op te kopen.

3. Groene en veilige wijken: 30 km/uur in heel Wageningen en meer groene speelplekken

We investeren in groene, gezellige en veilige wijken. Zo voeren we 30 km/uur in voor heel Wageningen, inclusief de doorgaande weg naar Rhenen tot de rotonde bij de Gamma, en aan de oostkant tot de rotonde bij het Stadion.  We creëren samen met buurtbewoners meer groene speelplekken en ruimte voor ontmoeting. 

4. Een gegarandeerde baan voor alle Wageningers die te lang in een uitkering zitten

Iedereen moet mee kunnen doen in Wageningen. Daarom wil de PvdA, net als in Groningen, de basisbaan invoeren: een baan voor mensen die langdurig in een uitkering zitten. Deze banen kunnen ingezet worden om de leefbaarheid in de wijken te vergroten.

5. Meer sportvelden en een bruisende culturele sector

De PvdA wil de komende 4 jaar meer investeren in sport en cultuur, het cement van onze samenleving. We investeren in meer sportvelden en een nieuw zwembad, en in een plek voor cultuureducatie en een bruisend (pop)aanbod voor jongeren.

6. Een eerlijke energietransitie 

We willen met Wageningen voorop lopen in het uitrollen van succesvolle aanpakken voor het verduurzamen van onze woningen en bedrijven. We maken maximaal gebruik van gelden van het Rijk en de EU. We zorgen ervoor dat de laagste inkomens het meeste profiteren van de energietransitie. 

advertentie
advertentie