Jaliyah en Nevaeh Manuputty
Jaliyah en Nevaeh Manuputty Rilana Lainsamputty

Wageningse turnsters Nevaeh en Jaliyah Manuputty stralen tijdens Corona Cup in Lunteren

5 december 2021 om 19:17 Sport Deel je nieuws



Vandaag stond de eerste turnwedstrijd van het seizoen op hen te wachten.
Nevaeh en Jaliyah startten hun wedstrijd op brug. Jaliyah heeft met dit toestel altijd een haat/liefdesrelatie en ze liet deze wedstrijd zien dat ze al enorm gegroeid is. 
Nevaeh was minder tevreden door haar afsprong en had dit toestel dan ook wat last van haar zenuwen. 
Beide kregen een bronzen medaille voor een 3de en 4de plek.
En dan balk.
Nevaeh had hier nog wat last van haar zenuwen en turnde ze wat voorzichtig waardoor ze 3 keer de balk vroegtijdig moest verlaten. Ze werd alsnog knap vierde. 
Jaliyah wist haar zenuwen de baas te zijn en turnde haar oefening mooi beheerst en landde naast de tiktak en flikflak toch haar radslag OP de balk, die tijdens de training een obstakel bleek. Ze mocht op dit onderdeel de zilveren medaille in ontvangst nemen. 
Vloer.
Nevaeh wist zich na de eerste 2 toestellen te herpakken en turnde een plaatje van een oefening. Ze wist hier dan ook een gouden plak in de wacht te slepen.
Jaliyah turnde haar vloeroefening stabiel en liet hier en daar wat ruimte over voor verbetering, maar kan tevreden terugkijken op haar nieuwe oefening. Ze werd knap 3de op dit onderdeel.
En dan de afsluiter van de wedstrijd.
Sprong.
Nevaeh haar favoriete onderdeel. Ze wist als enige van haar groepje voor haar eerste sprong een yurchenko (arabier flikflak halve draai) te springen. Haar gezicht na die sprong sprak boekdelen en vol moed sprong ze haar half in-half uit. Voor dit laatste toestel werd ze 2de en kon ze nu ook zilver aan haar verzameling toevoegen.
Jaliyah turnde mooi en zeker haar sprongen. Overslag half en half in-half uit. De opluchting dat de sprongen mooi afgerond waren was mooi om te zien, want ze werden beide met een grote glimlach afgesloten. Ze werd knap derde!


Een eerste wedstrijd die door Turnclub PiT bijzonder knap in een krappe week is georganiseerd! Petje af en onwijs bedankt voor deze hele leuke en gezellige wedstrijd!
Een wedstrijd waar ze tevreden naar terug kunnen kijken. Want eerlijk is eerlijk, na zo’n 2 jaar eindelijk weer de competitie aangaan met andere clubs en turnsters is echt ontzettend spannend!

Sophie van Engelenhoven, Ilana van Vessem, Jaeda Uijterwaal, Jaliyah Manuputty en Nevaeh Manuputty
Manja Moraal
advertentie
advertentie