Ton van Rhoon presenteert de kerstspecial van RTV Rijnstreek
Ton van Rhoon presenteert de kerstspecial van RTV Rijnstreek Ton Post

Kerstspecial op 1e en 2de kerstdag bij RTV Rijnstreek

20 december 2021 om 21:53 Lokaal Deel je nieuws

RTV Rijnstreek zendt 1e en 2de kerstdag een 6 uur durende kerstspecial uit op de radio met diverse gasten, thema´s en kerstmuziek.

In de uitzendingen laten 6 Wageningse gasten hun muzikale voorkeuren horen en vertellen ze over hun muziekkeuze en de manier waarop zij de kerstdagen vieren.

De 6 gasten zijn singer-song writer Sophia Dragt, jazzbassist/componist Jasper Somsen, countryzanger Coen Denekamp beter bekend onder zijn artiestennaam Harrison Dean, liedjesschrijver, zanger en gitarist Joep van der Meer en koorzangeres Janet Thio. Ook de nieuwe cultuurontwikkelaar Didi de Vries laat haar favoriete muziek horen en de daarbij behorende verhalen.

Tijdens beide kerstdagen zendt RTV Rijnstreek ook op de radio de kerstverhalen uit die door Wageningse schrijvers/auteurs zijn geschreven. De verhalen zijn geïnspireerd door schilderijen en kerstkaarten, gemaakt door Wageningse kunstenaars. Dit was een initiatief van Zinzin, het culturele centrum zonder vaste verblijfsplaats o.l.v. Sonja van der Arend.

De kerstspecial wordt gepresenteerd door Ton van Rhoon, de techniek is in handen van Jan Verbiesen.

Op de lokale televisie is op 24 december vanaf 22 uur live de kerstnachtdienst vanuit de Grote Kerk op de Markt te zien. En op oudjaarsavond zendt RTV Rijnstreek vanaf 20.00 het afscheidsconcert voor oud-burgemeester Geert van Rumund uit.

RTV Rijnstreek is te beluisteren via de radio op 106fm in de ether en via de kabel bij Ziggo op knaal 355 en kanaal 1078 bij KPN. De lokale tekst TV en televisieprogramma’s zijn te zien via kanaal 36 Ziggo en kanaal 1378 van KPN. Kijk ook voor meer informatie en het laatste nieuws op www.rtvrijnstreek.nl

advertentie
advertentie