Spelen met Oobleck- vast en vloeibaar tergelijk
Spelen met Oobleck- vast en vloeibaar tergelijk Franziska Nath

Omarm de Rotzooi

21 januari 2022 om 07:01 Lokaal Deel je nieuws

WAGENINGEN Ouder-en kind kunstcafe SchweineStall opent met de versoepelingen van de lockdown weer iedere vrijdag van 10-11:30h de schuifdeuren van de Superette (Geertjesweg 56) voor eerste avonturen met verf, klei en sensorisch spel.

Wageningen is sinds afgelopen jaar een nieuwe toffe activiteit rijker- een kunstcafe voor de jongste inwoners met de tot de verbeelding sprekende titel SchweineStall. In de SchweineStall kunnen kinderen kunst ontdekken met al hun zintuigen- de aardse geur van de klei, het gevoel van droge rijstkorrels die door de vingertjes dwarrelen, vingerverven met zachte scheerschuim en ook hoe het voelt om zich daar helemaal mee vol te smeren.

Door spel met alle zintuigen, spel waar je hartstikke vies van kunt worden, ontdekken de jonge kunstenaars zo veel meer als hun creativiteit: ze groeien connecties in hun hersenen die hun later helpen om complexe taken uit te voeren, ze zien wat zij gemaakt hebben en ontwikkelen zelfbewustzijn, ze voeden hun nieuwsgierigheid en fantasie en trainen flink hun probleemoplossend vermogen. En dat is nog lang niet alles!

Hoewel ontzettend waardevol, kan spelen met verf thuis voor de ouder best stressvol zijn. Vooral bij heel jonge kinderen duurt het opruimen vaak veel langer. SchweineStall biedt daarom een plek waar je zonder gedoe en poetsen met je kind creatieve uitingsvormen kunt ervaren en inspiratie krijgt hoe je het geklieder in dragelijke banen leidt en andere ouders kunt ontmoeten. 

advertentie
advertentie