Bami Goreng - afhaalmenu Rumah Kita
Bami Goreng - afhaalmenu Rumah Kita Elise Kaak

Authentieke Indische gerechten tijdens Bevrijdingsfestival

21 april 2022 om 10:24 Lokaal Deel je nieuws

Na lange tijd kan er weer een groots Bevrijdingsfestival worden gevierd in Wageningen op 5 mei. Dit jaar is ook verpleeghuis Rumah Kita, onderdeel van Zinzia Zorggroep, op het festival te vinden. Op het parkeerterrein aan de Gerdesstraat in Wageningen, wordt een gezellige tent ingericht waar de koks van Rumah Kita de festivalgangers voorzien van heerlijke Indische gerechten.

Authentieke recepten

Marcel Artz is teammanager voeding & logistiek bij Rumah Kita. Marcel: “De bewoners van verpleeghuis Rumah Kita hebben een Indische of Molukse achtergrond. In de loop der jaren hebben zij enorm veel authentieke Indische recepten uitgewisseld. Maar ook al gebruik je het recept, toch smaakt je gerecht nooit hetzelfde als wanneer Indische mensen het eten bereiden. Dat is zo bijzonder aan het eten dat zij koken. Dagelijks worden bij Rumah Kita daarom verse maaltijden bereid door twee Indische collega’s. Een aantal van deze authentieke gerechten is te koop tijdens het Bevrijdingsfestival. Denk aan een heerlijke Nasi Goreng met Ajam Pangang, Martabak Rumah Kita of Loempia Rumah Kita. De opbrengst komt ten goede aan extra activiteiten voor de bewoners van Zinzia. Een van die activiteiten is een vaarvakantie over de Nederlandse rivieren voor de bewoners van Rumah Kita.”

Afhaalmaaltijden

Marcel: “Vanuit de keuken bij Rumah Kita wordt gekookt voor alle vier de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Maar we krijgen ook steeds meer vragen om catering te verzorgen voor feesten en partijen. Bovendien is het mogelijk om dagelijks tussen 8.00 uur en 20.00 uur een heerlijke Indische maaltijd af te halen. Daarvoor kan men gewoon binnenlopen in de Toko van verpleeghuis Rumah Kita (Plein 15 augustus 1, Wageningen). De Toko is voor iedereen toegankelijk. We zien dat ook steeds meer studenten uit Wageningen een maaltijd afhalen. Bewoners, medewerkers en omwonenden genieten op die manier van onze heerlijke maaltijden en ervaren een warme, gezellige sfeer.”

Gado Gado - afhaalmenu Rumah Kita
Loempia Rumah Kita - verkrijgbaar tijdens bevrijdingsfestival
Martabak Rumah Kita - verkrijgbaar tijdens bevrijdingsfestival
Nasi Goreng met Ajam Pangang - verkrijgbaar tijdens bevrijdingsfestival
Nasi met Sate - afhaalmenu Rumah Kita
Nasi Rames - afhaalmenu Rumah Kita
advertentie
advertentie