Spelmoment Wageningen - SCO
Spelmoment Wageningen - SCO Florien van Dee

Teleurstellende nederlaag KV Wageningen voor eigen publiek

15 mei 2022 om 18:07 Sport Deel je nieuws

Na de voortreffelijke wedstrijd vorige week bij Mid Fryslân waren de verwachtingen zaterdagmiddag uiteraard hoog gespannen bij de blauwwit-aanhang. SCO/ Motip Dupli , nog vechtend voor klassebehoud, kwam op bezoek. De reserves bleven met een klinkende 27-12 overwinning op de reserves van SCO nog steeds ongeslagen, maar het gezegde “Goed voorbeeld doet goed volgen” was helaas deze middag niet van toepassing. Wageningen was geen schim van de ploeg die vorige week de Friezen versloeg. Het werd een matte vertoning, met soms een hoogstandje, maar waar vooral het missen van opgelegde kansen centraal stond. SCO daarentegen had vooral in het begin van de tweede helft het vizier duidelijk op scherp staan. De achterstand waar Wageningen toen tegenaan liep kwamen de blauwwitten niet meer te boven, al wisten ze met een inhaalslag op enig moment toch nog tot één doelpunt terug te komen. Eindstand 18-21.

In het eerste kwart van de wedstrijd speelde Wageningen nog redelijk. Weliswaar in een rustig tempo, maar ook de rebound was goed verzorgd. Het tweede kwart leken beide ploegen even te moeten zoeken naar de juiste richting. Bij de stand 9-6 leek het de goede kant op te gaan voor Wageningen. Helaas verviel de thuisploeg in slordigheden, waar SCO dankbaar gebruik van maakte en mede daardoor kon gaan rusten met een 9-10 voorsprong.

De tweede periode kwam Wageningen er vooral de eerste tien minuten niet aan te pas.

Tegen de magere score van de blauwwitten (tweemaal) stonden er zes doelpunten van de gasten tegenover die voornamelijk van afstand tot stand kwamen (11-17). Bij de stand 12-17 werd de eerste wissel toegepast aan Wageningse zijde. En er zouden er meer volgen. Wageningen begon aan een inhaalslag, terwijl SCO even de grip op de wedstrijd leek te verliezen. Wageningen kwam terug tot 16-17, en de wedstrijd leek te kantelen. Echter, door een verdedigende fout onder de korf kon SCO eenvoudig het gat weer naar 2 brengen, en pakte daarna het met scherp schieten weer op en velde zo het oordeel over Wageningen: 18-21.

De achterstand op koploper Oost Arnhem komt daarmee op 3 punten. Tempo, dat gelijk stond met Wageningen verloor eveneens thuis van een Friese ploeg (Mid Fryslân), waardoor Oost Arnhem er nu wel heel riant voor staat met nog 4 wedstrijden te gaan.

Zaterdag gaat de selectie, zowel het 1ste als 2de, op bezoek bij Rohda Amsterdam.