DeRijn bij Wageningse Bovenpolder
DeRijn bij Wageningse Bovenpolder Ina van Keulen

Wilde flora voor de wilde fauna

16 mei 2022 om 10:50 Lokaal Deel je nieuws

Een ecologische wandeling: wilde flora voor de wilde fauna

In en rond Wageningen bloeien en groeien veel verschillende soorten wilde planten. Door de vele boeken , artikelen, ja zelfs kookprogramma’s op tv over wildplukken is de interesse in wilde planten de laatste jaren toegenomen.

Wij willen een andere, voor de biodiversiteit onmisbare functie van wilde planten laten zien. Wilde planten zijn van levensbelang, voor insecten en omgekeerd. Zo wordt 75% van de wilde planten bestoven door bijen, hommels, dag- en nachtvlinders, zweefvliegen, kevers en andere insecten. Op paardenbloemen bijv. komen wel 107 soorten insecten voor. Zonder wilde planten geen hommels en andere bijen, geen rupsen - dus geen vlinders – geen zweefvliegen, geen bladluizen en geen roofinsecten als libellen, lieveheersbeestjes en andere kevers en ook geen vogels. Al deze dieren vormen samen ingewikkelde voedselketens ofwel het voedselweb van de natuur. Wilde planten vormen dus de basis van de biodiversiteit. Daarom is onze slogan: pluk niet, wilde flora voor de wilde fauna.

Wij zijn gefascineerd door de levende natuur om ons heen en willen onze kennis daarover graag met u delen. Daarvoor organiseren wij een wandeling door de Wageningse Bovenpolder.De wandeling vindt plaats op zaterdagochtend 4 juni om 10.00 en duurt ongeveer anderhalf á twee uur. Verzamelen Aan de Rijn bij steenfabriek De Bovenste Polder. Trek stevig schoeisel aan en kom u a.u.b. niet met de auto want daarvoor is onvoldoende parkeergelegenheid. Bij regen wordt de wandeling uitgesteld naar donderdagavond 10 juni 19.30 uur. Deze ecologische wandeling zal in juli en augustus en mogelijk ook in september worden herhaald. Houd het Stadsblad in de gaten of kijk op groenwageningen.nl/agenda.

Namens de plantenwerkgroep van de KNNV - vereniging voor veldbiologie - Wageningen e.o.

Leny Huitzing en Ina van Keulen. Graag opgeven vóór 4 juni bij Leny Huitzing lenyhuitzing@planet.nl

advertentie
advertentie