Het welpen Jeugdteam van Judoschool Ichido.
Het welpen Jeugdteam van Judoschool Ichido. Kenzo Tomesen

Sterke eerste deelname Judoschool Ichido op DK jeugdteams.

21 mei 2022 om 21:58 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 21 mei 2022 was in Ede het DK Jeugdteams. Judoschool Ichido heeft met een (welpen)team in de categorie -10 jaar meegedaan. 8 judoka’s waren verdeeld over 4 gewichtsklassen. In de gewichtsklasse -24 kg konden we helaas niet meedoen, hierdoor stonden we wel elke ronde met 0-1 achter bij het begin van de wedstrijd. Elke judoka kreeg de kans om minimaal 2 wedstrijden te draaien.

De eerste ronde verloren de judoka’s op scheidsrechter beslissing met 2-3. De tweede ronde werd helaas met 0-5 verloren maar juist hier leren de Judoka’s van. De derde ronde werd met overtuiging gewonnen, 4-1! De laatste ronde werd verloren met 2-3.

De 8 judoka’s van Judoschool Ichido hebben samen knap de 4e plaats behaald, zeker geen slecht resultaat voor de eerste keer deelname voor onze judoschool. Ook omdat niet iedere keer het sterkste team op de judomat stond, daar Judoschool Ichido alle deelnemende judoka’s ervaring wilde laten opdoen. Het resultaat geeft veel vertrouwen in de toekomstige deelnames aan het DK Jeugdteams.

advertentie
advertentie