Bewoners uit de Nude zijn gezellig aan het buurten
Bewoners uit de Nude zijn gezellig aan het buurten Eline Bosch

Tweede buurtbabbel Nude

22 mei 2022 om 16:33 Lokaal Deel je nieuws

Door onze Nude Reporter: Noor van der Gulden. I  21 mei. De rattenvangers van de Nude nodigen de bewoners voor de tweede maal uit voor een gezellige samenkomst aan de verschillende picknicktafels in de wijk. Zo loopt Marga met haar roeptoeter door de straten terwijl Leo haar ondersteunt met zijn schrille piccolo fluit.

Simpelweg een paar uur bijkletsen met koffie en thee en wat lekkers, waaronder brownies gebakken door de dagbesteding van het Wijkcentrum. Dirk-Sicco bevoorraadt de groepjes tussen drie en vijf ook dit keer met de bakfiets van het Wijkcentrum.

Het weer is gelukkig beduidend beter dan bij de eerste buurtbabbel in februari. Alleen al daarom waarschijnlijk, komen er dit keer heel wat meer buurtgenoten opdagen. Opmerkelijk is ook dat de bezoekers vaker op de verschillende plekjes een kijkje gaan nemen waardoor meer mensen met elkaar in contact komen. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

“We houden gewoon vol”, zegt initatiefneemster Marga vol overtuiging. “We blijven geregeld  uitnodigingen ophangen in ale flats en moedigen onze buren aan om mee te babbelen.. Het is gewoon een kwestie van doorgaan al blijven er natuurlijk altijd mensen die geen boodschap hebben aan buurtbijeenkomsten. Maar wij vinden samenhang in de buurt belangrijk!”

Gert-Jan woont al heel lang in de Nude. Hij herinnert zich nog dat het 30 jaar geleden heel normaal was dat mensen bij mooi weer samenkwamen voor een kop koffie. “Soms werd er ook gebarbecued”. Hij verwacht dat de bewoners elkaar de komende jaren harder nodig zullen hebben nu de leefomstandigheden ongunstiger worden. “Mensen zullen elkaar weer meer gaan helpen. Het is gemakkelijk als je je buren dan al beter kent”. 

Om vijf uur verplaatsen de groepjes van de prieeltjes bij de portiekflats naar de grote picknicktafel op het Groen van Prinsterenplein. Hans blijft opgewekt pannenkoeken bakken voor iedereen die de gezelligheid nog wat wil rekken en voor mensen die alsnog aanschuiven. De rattenvangers van de Nude hebben hun werk goed gedaan. Pas om half zeven keert iedereen huiswaarts.
 
 

advertentie
advertentie