Zwaar bevochten zege voor KV Wageningen

22 mei 2022 om 21:41 Sport Deel je nieuws

Zaterdag vertrok de selectie van KV Wageningen richting Amsterdam om het op te nemen tegen Rohda. Eerst waren de reserves aan de beurt en zij deden wat ze moesten doen, winnen (13-18). Het eerste team begon in een toch wel verrassende opstelling. De verdediging bestond uit Jiske, Danieke, Tim en Joost. Alle vier twee jaar geleden nog samen spelend in de junioren/A1. Aanvallend stonden Saskia, Michelle, Jeroen en Pim in het veld. Het eerste aanvalsvak had van het begin af aan duidelijk moeite met afronden van kansen en ook van afstand was het niet al te best. Gelukkig wist het 2e aanvalsvak wel te scoren, en bleef het gat tussen beide ploegen overbrugbaar. De hele eerste helft bleef Wageningen achter de feiten aanlopen, maar bleef wel mee scoren. Het vak met de jonkies zorgde daarbij voor de meeste doelpunten, maar omdat het andere vak moeite bleef houden, ging Rohda met een voorsprong de rust in (11-9).

Er moest toch echt iets gedaan worden aan de tegenvallende 1e aanval en Nena Ellermeijer en Steven Landman namen de plaats in van Michelle van de Tempel en Jeroen Hukema. Dit had meteen effect, want binnen twee minuten had Nena met twee kansen de stand gelijk getrokken. Toch nam Rohda weer de leiding (13-11). Nena liet meteen zien waarom ze ingezet was door haar derde doelpunt te scoren en ook Steven liet zich niet onbetuigd en zorgde voor 13-13. Het was Jiske van Brenk die halverwege de tweede helft ervoor zorgde dat Wageningen voor het eerst op voorsprong kwam. Danieke van de Hoef had die voorsprong nog verder uit kunnen bouwen, maar miste helaas een toegekende stip. Haar moment zou nog komen. Het werd weer gelijk en Rohda nam zelfs weer een voorsprong. Steven Landman trok de stand in no time gelijk. Er moest nog meer schotkracht komen aan Wageningse zijde en Deen de Jong kwam in het veld voor Tim Dekker. Deen had maar één enkele poging nodig om z’n ploeg weer op voorsprong te brengen(15-16). Nog ruim twee minuten waren er te gaan en nadat Rohda opnieuw gelijk was gekomen werd Tim verdedigend weer ingezet voor Deen. De uiteindelijke beslissing speelde zich af in de laatste minuut. In de 29ste minuut bracht Nena haar ploeg weer op voorsprong, maar met een stip voor de thuisploeg leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Het was tenslotte Danieke die de matchwinner werd door vlak voor het eindsignaal de zege veilig te stellen (17-18). Dankzij vooral het harde werken in de tweede helft konden de twee punten mee naar Wageningen.