De Wageningse Muur zaterdag 4 juni 2022: plezier voor iedereen.

26 mei 2022 om 09:38 Sport Deel je nieuws

Nadat de afgelopen twee jaar de Wageningse Muur niet kon doorgaan wordt zaterdag 4 juni 2022 de 35ste Wageningse Muur weer gehouden. Van 14.00 tot 21.30 uur is het koers en plezier voor iedereen. Dit jaar staat er tevens weer een echte vrouwenkoers op het programma. Toeschouwers kunnen genieten van wielerprestaties van hoog niveau. De Wageningse Muur is geliefd en ook berucht door de beklimming van de Wageningse Berg. De Wageningse Muur biedt ook kansen voor jong en oud om zelf in actie te komen. Er zijn korte tijdritten voor liefhebbers en Dikke Banden Races voor de jeugd. Kom kijken of fiets mee met of tegen vrienden of collega’s. Schrijf je in op www.wageningsemuur.nl.

Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is er speciaal voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Zij komen in twee leeftijdscategorieën uit. De jongsten tot en met 9 jaar rijden één en de ouderen tot en met 12 jaar twee ronden van 2,2 kilometer. De deelnemers mogen niet op racefietsen rijden, maar op fietsen met ‘dikke’ banden (kinderfiets, mountainbike). Fietshelmen zijn te leen en alle rijders een kortingsbon van 10 euro van Roel Peerenboom fietszaak. Dit avontuur wil je niet missen! De winnaars van de Dikke Banden Race krijgen van Wielervereniging Ede bovendien een jaar lidmaatschap aangeboden. Ze mogen die hele periode kosteloos meedoen met de trainingen voor de jeugd.

Deelname aan de Dikke Banden Race op 4 juni is gratis en aanmelden kan bij Roel Peerenboom fietsen (Lawickse Allee 5), of via www.wageningsemuur.nl en op 1 juni aan het parcours tot een half uur voor de start. De start is om 18.45 uur. We hopen veel sportieve Wageningse kinderen te mogen begroeten.

Tijdrit voor liefhebbers

Bij de individuele tijdrit leggen de deelnemers het parcours van de Wageningse Muur twee keer alleen af. De tijdrit is een perfecte gelegenheid om te bepalen wie van je fietsgroepje nu echt de sterkste benen heeft. In 2019 zegevierde Antonie Timmer in een tijd van 6:42. Hij troefde de Wageningse deelnemers hiermee af. Kan een Wageningse deelnemer in 2022 het thuisvoordeel verzilveren? In 2022 ontvangen alle tijdrijders bij de Muur van Wageningen een kortingsbon van €10,- van Roel Peerenboom fietszaak.

Aanmelden kan tot 27 mei bij Peerenboom Fietsen (Lawickse Allee 5) en via www.wageningsemuur.nl.

Naast de Dikke Banden Race en de tijdrit voor lokale jeugd en wielerliefhebbers worden ook nog drie wedstrijden gereden onder auspiciën van de KNWU. 

advertentie
advertentie