Hoe ondersteunen wij vluchtelingen in onze eigen regio? Thema avond op 7 juni 2022.

28 mei 2022 om 13:44 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 7 juni 2022 vindt er een Maatschappelijk Café plaats over de ondersteuning van vluchtelingen en statushouders in de regio, georganiseerd door de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal. Met informatie vanuit VluchtelingenWerk en ervaringen van statushouders die zich in onze regio hebben gevestigd. Laat je informeren en ga mee in gesprek. Toegangskaarten via: https://www.bennekomenbeekdal.com/events/thema-avond-vluchtelingenwerk

Programma

Vluchten doe je niet zomaar. Oorlog, onderdrukking, hongersnood en klimaatrampen  leiden tot wereldwijde vluchtelingencrises. 100 miljoen mannen, vrouwen en kinderen zijn vandaag de dag op de vlucht; weg van huis en haard op zoek naar veiligheid en een nieuw bestaan. Een groter aantal dan ooit, zo maakte de VN- vluchtelingenorganisatie UNHCR deze week bekend. Dagelijks horen we in het nieuws de verhalen. Over vluchtelingenstromen in het buitenland, en de mensen die in Nederland asiel zoeken.

Ook in onze regio worden vluchtelingen opgevangen en gehuisvest. Wat doet VluchtelingenWerk voor hen? En wat kun jij zelf betekenen? Met deze vragen nodigt de Soroptimist Club Bennekom & Beekdal alle inwoners van de regio uit om zich te laten informeren en inspireren in een Maatschappelijk Café. Elkaar live ontmoeten met informatie over VluchtelingenWerk Ede en verhalen van vrouwen die gevlucht zijn.

Greetje Appelman zal  ons meenemen in wat VluchtelingenWerk inhoudt; de feiten en cijfers, maar ook de lokale activiteiten en samenwerkingsverbanden. Greetje laat ons zien wat wij zelf kunnen betekenen bij de ondersteuning van de vluchtelingen en statushouders in de regio. Er is ruimte voor vragen van bezoekers en je kunt met haar na de pauze persoonlijk in gesprek.

Na de pauze is er tijd om kennis te maken met verschillende statushouders die al enige tijd in Nederland wonen. Hoe ervaren zij het leven in onze regio? In kleine groepen gaan we in gesprek met een viertal vrouwen die zich  met een verblijfsvergunning in onze regio hebben gevestigd. Wat heeft hen geholpen hier en wat kunnen wij daarvan leren bij de opvang en ondersteuning van nieuwe vluchtelingen in de regio?

?Live in De Ontmoeting

De thema avond zal plaatsvinden op dinsdag 7 juni in zaal De Ontmoeting, Emmalaan 1 te Bennekom. Het programma start om 20.00 uur met inloop en koffie vanaf 19.30 uur, en eindigt uiterlijk 22.00 uur. De kosten zijn 15€ (inclusief drankje). De opbrengst komt ten goede aan het VluchtelingenWerk Noodfonds. 

advertentie
advertentie