Spelmoment uit SCO-Wageningen
Spelmoment uit SCO-Wageningen Florien van Dee

Gemakkelijke overwinning voor korfballers Wageningen

26 september 2021 om 15:55 Korfbal Deel je nieuws

Voor de vierde competitiewedstrijd vertrok de selectie van KV Wageningen (zowel 1 als 2) afgelopen zaterdag naar SCO/Motip Dupli uit Oldeholtpade. De reserves gaven met een 14-22 zege het goede voorbeeld. En Wageningen 1 kon niet achterblijven, immers “goed voorbeeld doet goed volgen”.

Om zeven uur ging de wedstrijd o.l.v. de arbiters Klingenberg en Keizer van start. Binnen de lijnen stond bijna dezelfde opstelling als afgelopen woensdag tegen Oost Arnhem. Alleen had Xanne Ketelaar plaats gemaakt voor Michelle van den Tempel, die trouwens deze avond het vizier aardig op scherp had staan.

Wageningen speelde prima. Verdedigend stond het weer als een huis, en ook aanvallend lieten zij zich vaak van hun beste kant zien. In de eerste helft had dan ook iedereen al gescoord. Een mooie opsteker dus dat de ploeg niet afhankelijk is van de doelpunten van enkele bepalende spelers. De ruststand van 7-16 zegt verder voldoende.

De tweede helft begon de eerste minuten wat minder door diverse mislukte passes, maar al snel hadden de blauwwitten alles weer onder controle. Zodanig zelfs dat coach Ron Steenbergen volop kon gaan wisselen. Saskia van der Zee en Wouter ter Maten maakten plaats voor Xanne Ketelaar en Joost van Milligen. Daarna mochten Klae Dekens en Daniek van de Hoef het veld in voor Nena Ellermeijer en Jiske van Brenk. Tenslotte kwam Deen de Jong nog in het veld voor Pim Steenbergen en schoot bijna meteen het 25ste doelpunt binnen. Jeroen en Joost zorgden tenslotte voor de 16-27 eindstand op het scorebord.

Doelpunten: Michelle van den Tempel 5x, Jiske van Brenk, Jeroen Hukema en Pim Steenbergen 4x, Saskia van der Zee 3x Nena Ellermeijer en Tim Dekker 2x Wouter ter Maten, Joost van Milligen en Deen de Jong 1x.

Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Zowel Wageningen 1 als Wageningen 2 spelen dan op Het Binnenveld tegen Rohda uit Amsterdam om resp. 14.30 uur en 16.00 uur