Pim Steenbergen (4) staat klaar om de vrije bal die Jiske van Brenk gaat nemen op haar terug te spelen Patricia Brouwer

Korfballers Wageningen spelen na tumultueuze wedstrijd gelijk

3 oktober 2021 om 18:22 Korfbal Deel je nieuws

WAGENINGEN De korfballers van Wageningen ontvingen zaterdag Rohda uit Amsterdam. De tegenstander had tot dan toe twee punten verzameld, terwijl Wageningen slechts éénmaal de punten moest inleveren. Dit gebeurde tegen Oost Arnhem in het openingsduel van de competitie.

De eerste helft kenmerkte zich over het geheel genomen door chaotisch spel en dito arbitrage, maar vooral door het opnieuw slechte schot van de thuisploeg. Wageningen startte zonder de geblesseerde Tim Dekker. Steven Landman en Nena Ellermeijer begonnen op de bank, omdat beide niet volledig hadden kunnen trainen. Joost van Milligen mocht vorige week al invallen in de hoofdmacht, zaterdag startte hij vanaf het begin. Hij speelde prima, was sterk in de rebound en pakte ook nog een doelpunt mee.

Zoals gezegd was het qua scoren betreft ver onder de maat. Zo namen de gasten een 0-3 voorsprong, terwijl er aan Wageningse zijde tegelijkertijd volop mogelijkheden waren om mee te scoren. Na één kwartier hadden de blauwwitten slechts twee keer de korf weten te vinden.

Was er verder veel te vertellen over die eerste helft? Ja, in het begin kreeg Xanne Ketelaar de handen op elkaar door haar dame te blokken bij een vrije bal. En de onenigheid tussen het scheidsrechtersduo, toen vlak voor rust Wageningen een vrije bal leek te krijgen, maar de scheidsrechters elkaar overruleden en er alsnog naar de stip werd gewezen. De ruststand 8-11 leek, mede door wat discutabele beslissingen, maar ook door het dramatisch scoringspercentage nog wel goed te maken in de tweede helft.

Die tweede periode moest Wageningen dus trachten met een inhaalslag het tij te keren. Halverwege kwam Steven Landman het veld in voor Jeroen Hukema, terwijl even later aan Wageningen zijde een loepzuivere doorloopbal werd afgekeurd. Nena Ellermeijer kwam Saskia van der Zee vervangen en al snel zorgde zij voor de aansluitingstreffer. Vlak voor het eindsignaal zorgde Wouter ter Maten voor de gelijkmaker. Na de gehele wedstrijd achter te hebben gestaan, mocht er met recht gesproken worden dat er een punt gewonnen was.

Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten 4x, Xanne Ketelaar 3x, Jiske van Brenk 2x, Pim Steenbergen, Jeroen Hukema, Saskia vd Zee, Joost van Milligen, Steven Landman en Nena Ellermeijer 1x.

Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma. De Wageningers gaan op bezoek bij De Meervogels in Zoetermeer.