Spelmoment uit BW Heerenveen - Wageningen
Spelmoment uit BW Heerenveen - Wageningen Florien van Dee

Korfballers Wageningen winnen verdiend in Friesland

17 oktober 2021 om 15:20 Korfbal Deel je nieuws

WAGENINGEN KV Wageningen moest zaterdag richting Heerenveen om het tegen de gelijknamige vereniging aan it Hege Stik op te nemen. Om half vier floten de arbiters Meiling en Vries in voor een leuke pot onder prima weersomstandigheden. De thuisploeg, onderaan met nul punten, leek zich in de beginfase rijk te rekenen toen zij Wageningen tot halverwege de eerste helft bij konden benen. Zelfs tweemaal hadden zij een minieme voorsprong van 3-2 en 6-5, maar bij de stand 8-8 vonden de Wageningers het welletjes en kwamen ze eindelijk los. De enige aanmerking die er zou kunnen zijn was dat er nogal eens slordig werd omgegaan met de geboden en soms uitgespeelde kansen. Aan de ruststand 9-15 was niets af te dingen.

De tweede helft was amper vijf minuten oud en Wageningen had al weer vier treffers gescoord en de thuisploeg slechts één maal. Saskia van der Zee, op de bank voor haar reguliere reservebeurt, kwam in het veld voor Jiske en het duurde niet lang of Wageningen had de voorsprong verder opgeschroefd met drie gave treffers. Bij de stand 11-21 werd er weer gewisseld. Kim Janssen verving Michelle van de Tempel en Jeroen Hukema maakte plaats voor Deen de Jong. Het tweede part van die tweede helft zakte de concentratie toch enigszins weg. Daardoor kon Heerenveen tot het eind mee blijven scoren en zodoende de eindstand van 22-29 nog enigszins draaglijk houden.

Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten 8x, Steven Landman 5x, Nena Ellermeijer 4x, Jeroen Hukema en Tim Dekker 3x, Michelle van de Tempel en Deen de Jong 2x en Saskia vd Zee en Jiske van Brenk 1x.

Zaterdag ontvangt Wageningen Tempo uit Alphen aan de Rijn dat zaterdag verrassend verloor van de Meervogels, en daardoor nu net als Wageningen en Oost Arnhem 3 verliespunten heeft. Winst zou betekenen dat de blauwwitten als medekoploper de eerste helft van de veldcompetitie kunnen afsluiten.