Sep Harmsen op het kartcircuit van Amay (België)
Sep Harmsen op het kartcircuit van Amay (België) Wouter Harmsen

Wagenings racetalent op twee na beste e-karter van de Benelux na zinderende Grand Final

17 oktober 2021 om 23:07 Overig Deel je nieuws

WAGENINGEN Afgelopen weekend haalde karter Sep Harmsen (11 jaar) uit Wageningen op de tweedaagse Grand Final op het Belgische circuit van Amay genoeg punten voor de derde plek in het e-kartkampioenschap. Harmsen rijdt bij de Electric Kart Series Benelux in de 7 KW klasse voor kinderen van 7-11 jaar. Het enige smetje op een verder prachtig raceweekend was de vierde plek die hij haalde op de Grand Final, daar had Sep toch ook graag op het podium gestaan.

Na zijn vorige race in Genk stond hij nog steeds derde in het kampioenschap, maar die plek stond wel onder druk na een wat teleurstellende achtste plaats. Hij zou voor die derde plek nog flink moeten vechten, maar gelukkig kon hij zijn rivaal in vijf van de zes heats achter zich houden. Hij werd naar mate het weekend vorderde ook steeds sneller, met op zondag de op één na snelste raceronde op 0,05 seconde verschil van de leider in heat 2. Het was moeilijk inhalen op het smalle Waalse circuit, maar de races waren er niet minder spannend om. In heat 2 van de tweede racedag haalde Harmsen zijn tegenstander in terwijl zij probeerde een achterligger in te halen. Sep kon zo op slinkse wijze via de andere kant, de buitenkant van de bocht, de derde plek veroveren.

Harmsen is samen met zijn vader/monteur dan ook met recht trots op zijn eerste behaalde podiumplaats op een internationaal kartkampioenschap, dat ook nog eens het eerste elektrische kartkampioenschap is wat in Nederland wordt verreden.

Seps raceactiviteiten worden ondersteund door ingenieursbureau QING Groep.

advertentie
advertentie