spelmoment uit Unitas-Wageningen
spelmoment uit Unitas-Wageningen Florien van Dee

Teleurstellend verlies voor KV Wageningen

5 maart 2022 om 15:24 Korfbal Deel je nieuws

WAGENINGEN De korfballers van Wageningen moesten donderdagavond een inhaalwedstrijd spelen in Harderwijk tegen Unitas. Het betrof een wedstrijd die zaterdag 19 februari vanwege coronaperikelen bij Wageningen niet doorging. Aan de vele meegereisde supporters uit Wageningen kan het niet gelegen hebben, maar Wageningen zat helaas geen moment in de wedstrijd. Er waren wat negatieve factoren aan te voeren, zoals het niet volledig kunnen trainen de laatste anderhalve week i.v.m. de corona-naweeën.  Ook het fanatieke spel van de thuisploeg met best veel overtredingen, leek de blauwwitten van hun “a propos” te brengen.

Ondanks dat Wageningen vooral de beginperiode ver onder de maat speelde, wat zich zelfs aanvallend uitte in ballen die niet aankwamen, namen de blauwwitten toch een voorsprong van 0-2. Unitas die op dat moment al meer fanatisme aan de dag legde, trok de stand al snel gelijk en liep uit naar 6-3. Wageningen kwam terug tot 7-7, maar daarna was het opnieuw Unitas dat uitliep (10-7). Wageningen leek zich de in laatste vijf minuten van de eerste helft enigszins te herpakken middels 3 doelpunten op rij (ruststand 10-10).

Zou Wageningen eindelijk haar ware gezicht kunnen tonen in de twee helft? Er volgde een fase waarin beide teams om en om scoorden. 15-15 kwam op het scorebord, waarbij het scoren Unitas makkelijker afging dan Wageningen. Aan beide kanten werd volop gewisseld. Unitas gebruikte zelfs alle 8 mogelijkheden, terwijl dat aan Wageningen zijde 3x gebeurde. Ondanks dat Unitas twee stippen miste in de laatste tien minuten bleven zij aan de positieve kant van de score. Wageningen leek eens te meer moeite te hebben met het fysieke spel van de tegenstander, alhoewel Unitas vaker “uitgestrekt” op de vloer lag. Bij een drie doelpunten voorsprong van Unitas en met even zoveel minuten nog op de klok, kwam aanvoerder Steven nog binnen de lijnen. Hij begon op de bank, maar is zo goed als hersteld van een vervelende blessure. De laatste twee doelpunten kwamen weliswaar via hem tot stand, maar hij kon niet voorkomen dat Wageningen met lege handen huiswaarts keerde.

Unitas is nu na twee thuiswedstrijden nog ongeslagen, terwijl Wageningen tot op heden één punt verzamelde uit 3 wedstrijden. Wageningen kan al snel revanche nemen op Unitas, want zaterdag 12 maart komt de ploeg uit Harderwijk op bezoek in sporthal Het Binnenveld. Aanvang van de wedstrijd is 17.30 uur.