spelmoment AW.DTV-Wageningen
spelmoment AW.DTV-Wageningen Florien van Dee

KV Wageningen grijpt naast tussenklasse

17 april 2022 om 17:54 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen dinsdag stond de derde wedstrijd in the best of three op het programma tegen AW.DTV. De winnaar van dit laatste duel speelt volgend seizoen in de nieuwe tussenklasse, net onder de Korfbal League, de verliezer blijft in de hoofdklasse, het niveau onder de nieuwe tussenklasse. Wageningen reisde opnieuw richting Amsterdam, waar een week eerder de eerste wedstrijd werd binnen gehaald, maar op zaterdag thuis in Het Binnenveld speelden de blauwwitten ver onder hun kunnen en moesten de eer laten aan de Amsterdammers.

De tweede doordeweekse uitwedstrijd betekende trouwens niet dat de supporters het lieten afweten. Zij waren weer in grote getale aanwezig om hun club tot de laatste seconden aan te moedigen. Dinsdag liet Wageningen zich over het geheel genomen van haar beste kant zien. Er werd geknokt voor elke bal en de Amsterdammers, die dachten dat het wel “appeltje eitje” werd voor hen, hadden tot vijf minuten voor tijd alle moeite om de Wageningers van zich af te schudden. Wat ook opviel aan Mokumse zijde dat zij het voornamelijk van drie stakeholders moet hebben, al jaren spelend in de hoofdmacht, terwijl Wageningen over veel meer schijven de aanvallen kon opzetten en daardoor het hele team weer bijdroeg aan de score. Verder stond het arbitrale duo vooral de eerste helft veel overtredingen toe aan de thuisploeg, terwijl Wageningen niets goed kon doen en hierdoor o.a.  verschillende vrije ballen en stippen tegen kreeg, waardoor de trainers nog wel eens van de bank kwamen.

AW.DTV schoot meteen raak in de 1e aanval van de wedstrijd, en bleef op voorsprong in de 1e helft tot vlak voor rust. Toen zat Wageningen een fase goed in de wedstrijd, en kwam van 10-7 achter op 12-13 voor, maar in de slotseconde van de 1e helft kwam AW.DTV nog langszij. De tweede helft begon Wageningen zoals het de eerste helft geëindigd was, uitstekend dus. Dit wisten zij zo’n 10 minuten vast te houden. En dit leidde tot een 14-16 voorsprong, maar het lukte niet om die vast te houden, laat staan verder uit te bouwen. AW.DTV kwam op een 18-17 voorsprong. De laatste 10 minuten werd er volop gewisseld aan Wageningse kant, deels tactisch deels vanwege een blessure. Bij 19-19 kon het alle kanten nog op leek het, maar het was AW.DTV dat in de slotfase beter in de wedstrijd zat en de wedstrijd wist te winnen (23-21). En speelt Wageningen volgend seizoen niet op het 2e niveau van Nederland, maar op het 3e niveau. Het tweede team van Wageningen slaagde er wel in om een plek in de tussenklasse (reserve) af te dwingen. Wageningen gaat zich nu opmaken voor de tweede helft van het veldseizoen, dat voor zowel het 1e als het 2e team start op zondag 8 mei bij Mid Fryslãn.