Spelmoment Mid Fryslân - Wageningen
Spelmoment Mid Fryslân - Wageningen Florien van Dee

Selectie KV Wageningen met volle buit terug uit Friesland

11 mei 2022 om 11:06 Korfbal Deel je nieuws

Zondag stonden voor zowel de hoofdmacht als de reserves van KV Wageningen de eerste wedstrijden op het programma van de tweede helft van de veldcompetitie en moesten zij naar Friesland om het in Roordahuizum op te nemen tegen Mid Fryslân. Nadat de reserves het goede voorbeeld hadden gegeven met een verdiende 14-16 zege, waarmee ze tevens nog ongeslagen bleven, was het de beurt aan Wageningen 1. Deze middag ontbraken Wouter, Danieke en Michelle nog. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, vooral in de 1e helft, waarin op het scherpst van de snede door beide ploegen werd gestreden en Wageningen voornamelijk de boventoon voerde. Dit mondde uit in een 17-21 overwinning.

De eerste aanval van de thuisploeg kwam mede door het uitstekende verdedigende werk van de blauwwitten amper tot een uitgespeelde kans. Wageningen echter had wel meteen bij het eerste beste schot de bal al in de mand liggen (0-1). Wageningen liep in de beginfase uit naar 2-6, en was duidelijk de meerdere maar slaagde er niet in het gat groter te maken. Mid Fryslân kwam terug tot 4-6. Door enkele slordigheden kwam Wageningen even onder druk te staan, maar gelukkig leverde dit voor de thuisploeg geen resultaat op en kon Wageningen uitlopen naar 4-7. En bij rust was de voorsprong opgelopen naar 5 punten (9-14).

De tweede helft was qua dynamiek weliswaar minder, maar beide ploegen probeerden alles te geven om de overwinning te behalen en wat Wageningen betreft de voorsprong te behouden. De eerste aanvallen hadden weliswaar even moeite om de juiste richting te vinden, maar toch al redelijk snel kon Wageningen een punt bijschrijven.(9-15). De wat mindere fase die van beide ploegen volgde werd voornamelijk uitgevochten onder de korf, hetgeen Pim Steenbergen en zijn heer een reprimande opleverde van de scheids en tenslotte een gele kaart voor de Fries. Na dit voorvalletje was het Wageningen dat alles weer snel op de rit leek te hebben. De voorsprong bleef gehandhaaf en acht minuten voor tijd werd er voor het laatst gescoord en was de overwinning (17-21) binnen. Bij beide ploegen leek de pijp leeg. Het was weer even wennen, de temperatuur, de wind en de dosis inzet hadden hun tol geëist. Maar al met al een verdiende zege. De supporters die waren afgereisd naar Friesland mochten tevreden zijn met het optreden van de blauwwitten. Zaterdag 14 mei komt SCO op bezoek op Het Binnenveld, aanvang 15:00 uur. Daarvoor spelen de reserves tegen de tweede uitgave van SCO.