Ricardo van Rooijen: ,,Werkgevers zijn heel benieuwd wie geïnteresseerd zijn in de baankansen die zij bieden.”
Ricardo van Rooijen: ,,Werkgevers zijn heel benieuwd wie geïnteresseerd zijn in de baankansen die zij bieden.”

Banenmarkt Kies je Kans: ‘Handen gezocht. Diploma, ervaring of cv is niet nodig’

23 mei 2023 om 16:40 Baan Dichtbij

WAGENINGEN De huidige krapte op de arbeidsmarkt kan een banenmarkt tussen werkgevers en potentiële werknemers goed gebruiken. Dat concludeert Ricardo van Rooijen, accountmanager bij WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley (WSP). ,,Op maandag 5 juni is iedereen die graag met zijn of haar handen werkt van harte welkom op deze banenmarkt, ook als je geen kennis en ervaring hebt.”


,,Werkgevers zijn dringend op zoek naar personeel’, vervolgt Van Rooijen. ,,Wij bieden hen graag deze kans; zij zijn heel benieuwd wie geïnteresseerd zijn in de baankansen die zij bieden en ontvangen je met open armen. Een diploma, ervaring of cv is niet nodig.“

BANENMARKT VOOR IEDEREEN

Het WSP helpt werkgevers met personeelsvragen en faciliteert deze banenmarkt. ,,Op 5 juni tussen 18.30 uur tot 20.30 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met 25 werkgevers in het gemeentehuis Barneveld’’, vertelt van Rooijen. ,,Weet je nog niet precies wat bij je past? Een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket is er ook bij om je verder te helpen.”

De banenmarkt is laagdrempelig, aldus van Rooijen. Bedrijven willen graag mensen opleiden en mogelijk daarin gezamenlijk optrekken met de gemeente of het UWV.

KIES JE KANS 

Het WSP is een integrale samenwerking tussen acht gemeenten, UWV en Werkkracht. ,,Zo kunnen we werkgevers goed adviseren via één contactpersoon, zonder gedoe. We matchen mensen die mogelijk net iets meer begeleiding nodig hebben en helpen werkgevers graag met Kies je Kans. Met Kies je Kans richten we ons tot alle inwoners. Kies je Kans en kom naar de banenmarkt. Technisch gesproken kan iedereen die naar de banenmarkt komt zo aan de slag. Aanmelden is niet nodig. Kijk op kiesjekans.nl om te zien welke werkgevers er staan.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie