Bachensemble Arnhem
Bachensemble Arnhem Hans Nijs

Cantatedienst Vluchtheuvelkerk, Zetten

25 januari 2023 om 09:08 Lokaal Deel je nieuws

Kunt u ook ‘geen dag zonder Bach’?  Luistert u ook graag naar de Matthäus-Passion? Bent u geïnteresseerd in de Lutherse traditie? Of vindt u het fijn om een mooie kerkdienst met veel muziek, koor en orkest mee te maken? Zet dan zondag 29 januari, 10:00 uur ‘s ochtends in uw agenda!

Bachensemble Arnhem (foto: Hans Nijs)Op die ochtend viert de Vluchtheuvelkerk in Zetten een bijzondere dienst in Lutherse sfeer. Het Bachensemble Arnhem, een ambitieus koor en semi-professioneel orkest onder leiding van Thea Endedijk, en professionele solisten komen dan de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ (BWV93) uitvoeren precies zoals hij bedoeld is: als onderdeel van de kerkdienst. Pieter Endedijk, predikant en musicus, zal in deze dienst voorgaan. Als solisten zullen meewerken: Jennifer van der Hart (sopraan), Mariska Wessel (alt), Guido Groenland (tenor) en Hans Scholing (bas). Ook organist Henk Heins, een groot liefhebber van J.S. Bach, draagt aan de dienst bij.   

Al met al belooft dit een dienst te worden die zeer de moeite waard is: uiteraard vanwege de prachtige muziek van Bach, met (letterlijk) alle toeters en bellen, violen, hobo’s en een fagot, maar ook omdat het een unieke kans is om eens te ervaren waar dit soort muziek eigenlijk over gaat en waar het ooit voor bedoeld was.

Poster cantatedienst 29 januari 2023 ZettenUiteraard is deze dienst, zoals elke kerkdienst, vrij toegankelijk voor iedereen! Wel zal de collecte voor de bestrijding van de kosten bestemd zijn. Er wordt niets van u verwacht behalve belangstelling en liefde voor prachtige muziek, een inspirerend of prikkelend verhaal en een heel mooie plek bovenop de Vluchtheuvel in Zetten (ingang t.o. Bakkerstraat 20), tussen de oude beukenbomen. Meezingen en -bidden mag uiteraard ook! Van harte aanbevolen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie