Kamerkoor Musica Vocale Wageningen bestaat 50 jaar!
Kamerkoor Musica Vocale Wageningen bestaat 50 jaar! Musica Vocale Wageningen

50 jaar Musica Vocale Wageningen!

1 april 2023 om 12:37 Lokaal Deel je nieuws

In 2023 bestaat Wagenings kamerkoor Musica Vocale 50 jaar, en dat wordt gevierd! Musica Vocale heeft een vaste kern van ruim dertig ervaren zangers – oudgedienden en jong talent – en staat sinds 1990 onder leiding van Rob Vermeulen. Het koor brengt uiteenlopende programma’s, zowel a-capella als met groot orkest en solisten, variërend van barok en romantisch tot 21ste-eeuws, en van Engels via Frans tot Russisch. 

In dit jubileumjaar programmeert Musica Vocale een aantal grotere concerten: de E-moll-mis van Bruckner in mei, en in november het Requiem van Mozart en Adam’s Lament  van Arvo Pärt. Ter ere van het jubileumjaar heeft Musica ook een compositie-opdracht gegeven met o.a. tekst van een Wageningse dichter. Daarover later meer. 

In april zingt Musica hoogtepunten uit de Matthäus Passion van Bach met het Nederlands Blazers Ensemble in Musis Arnhem. Bovendien wordt in april de Psalmensymphonie van Strawinsky gezongen in het Orgelpark Amsterdam met Gerben Budding aan het orgel.

Het eerste jubileumproject op 13, 14 en 26 mei draait rond de magnifieke E-moll-mis uit 1869 van Anton Bruckner met concerten in Wageningen, Doesburg en Utrecht.

Musica zoekt vrienden om muziek te blijven maken met dit Wagenings kamerkoor. Wilt u ook vriend worden?

Meer informatie en kaarten https://www.musicavocale.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie