Afbeelding

Boeklancering ‘Samen zitten’ van Jasmin Eweg

5 februari 2024 om 21:03 Overig

WAGENINGEN Op 20 januari lanceerde de Wageningse Jasmin Eweg, onder andere talent bij Open UP! Connect, haar boek ‘Samen zitten, verhalen en collages van vrouwen uit de gevangenis’ in boekhandel All Book’d Up in Roosendaal. In dit boek vertellen negen vrouwen aan de hand van collages over hun leven in de gevangenis en de tijd na hun detentie. Via eerlijke ontroerende, aangrijpende en harde verhalen vertelden zij Eweg hoe ze in de gevangenis terechtkwamen, wat ze ervaarden en hoe de gevangenisstraf hen nog steeds achtervolgt. Open UP! ondersteunt dit boek van harte. Het is belangrijk dat de vrouwen nu ze uit de gevangenis zijn, met hun kinderen kunnen praten over hun gemis, moeilijkheden, verlangens of liefde. Dit boek helpt om het isolement te doorbreken en als gezin met elkaar over de moeilijke tijd te praten. Het boek is onder andere leverbaar via Bol.Com of via jouw plaatselijke boekhandel.

Het boek draait om de verhalen van negen vrouwen. “Deze verhalen waren intens”, zei Eweg tijdens de presentatie. “Om het gesprek op gang te brengen, nam ik steeds een tas tijdschriften mee. Dat werkte. Al knippend en plakkend namen de vrouwen me steeds meer in vertrouwen”, aldus Eweg. Dat kwam ook dankzij de zorg en integriteit waarmee Eweg de getuigenissen vastlegt. 

Jasmin Eweg (1998) is criminoloog. Zij zet zich in om isolatie van mensen in penitentiaire instellingen te doorbreken. Buiten de gebaande paden om bezocht ze vrouwen die al uit de gevangenis waren. Met foto’s uit tijdschriften maakten de vrouwen collages over hun leven. Al knippend en plakkend, met lekkere koeken en thee, vertelden ze Jasmin hun verhalen. Verhalen die nu, samen met de kleurrijke collages gebundeld zijn, zodat die betekenis krijgen en gelezen kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie