Afbeelding
Alex van Zaanen

Wageningse Badmintonster Kelly Strijdt en Triomfeert: Een Weekend vol Hoogte- en Dieptepunten

8 februari 2024 om 17:17 Overig

WAGENINGEN/ALMERE In het weekend van 3 en 4 februari vonden het jaarlijkse Nederlandse Kampioenschap badminton plaats in Almere. Er werd gestreden in 5 onderdelen, heren enkel, vrouwen enkel, heren dubbel, vrouwen dubbel en mix dubbel. De Wageningse Kelly nam deel bij de onderdelen mix dubbel met haar vaste partner Any Buijk en de vrouwen dubbel met haar nieuwe partner Kirsten de Wit.

Na een goede start in de eerste ronde op zaterdag mix dubbel winst met 21-13 en 21-13 en vrouwen dubbel winst met 21-12 en 21-15, waren ’s avonds de kwartfinales aan de beurt. Hoewel het Kelly en Andy niet lukte goed in hun spel te komen werd het een spannende strijd in de mix dubbel, die helaas met 18-21 en 19-21 naar de tegenstanders ging. De vrouwendubbel ging een stuk soepeler en werd redelijk makkelijk gewonnen met 21-13 en 21-14 .

Op zondagochtend werd de halve finale gespeeld, vorig jaar speelde Kelly met een andere partner tegen dezelfde tegenstanders. De wedstrijd begon spannend, maar al heel snel liepen Kelly en Kirsten snel uit naar een eind stand van 21-10. De tweede set was een stuk moeilijker, gedurende het grootste deel van de set keken Kelly en Kirsten tegen een achterstand aan pas vanaf 14 punten kwamen ze weer gelijk om uiteindelijk na een heel spannend eind met 21-19 de winst te kunnen opeisen. Een plaats in de finale was zeker gesteld. Als eerste werden de onderdelen heren dubbel en vrouwen dubbel gespeeld. Kelly en Kirsten mochten het opnemen tegen de ervaren Alyssa en Imke. In de eerste helft van de eerste set bleven beide koppels dicht bij elkaar met steeds maar 1 punt verschil, maar vanaf de 11 punten verloren Kelly en Kirsten langzaam terrein om uiteindelijk met 16-21 te verliezen. De tweede set liep hetzelfde, tot 8 punten ging het heel gelijk op maar helaas konden Kelly en Kirsten dit niet vasthouden waardoor ze met 21-14 uiteindelijk genoegen moesten nemen met de 2e plaats. Toch een heel mooi resultaat en een belofte voor een mooie toekomst.

Op 13 februari vertrekken Kelly, Kirsten en Alyssa samen met nog 3 andere dames en een heren team naar de Europese heren en dames Team Kampioenschappen in Polen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie