De kinderen van Kees Quint, Marcel, Marga en Carla, hebben zaterdag de muurschildering onthuld.
De kinderen van Kees Quint, Marcel, Marga en Carla, hebben zaterdag de muurschildering onthuld. Cees Beumer

Onthulling muurschildering bij Wageningse Berg

Overig

WAGENINGEN - Zaterdag 11 september vond de officiële onthulling van een muurschildering van de legendarische oud-doelman Kees Quint in het stadion De Wageningse Berg plaats. Zijn kinderen Marcel, Marga en Carla hebben de onthulling verrichten.

De muurschildering is een eerbetoon aan de in 2009 overleden Kees Quint. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden aan FC Wageningen en stadion De Wageningse Berg. Quint heeft vijfiten seizoenen onder de Wageningse lat gestaan en speelde vaak een cruciale rol in wedstrijden. Na het faillissement van de club werd Quint één van de belangrijkste voorvechters voor het behoud van het stadion en heeft hij een lange periode de rol van beheerder op zich genomen.

Met de muurschildering wil Stichting FC Wageningen de inzet van Quint voor de club en het stadion eren. Daarnaast is het een eerbetoon aan alle vrijwilligers die sinds 1992 zich hebben ingezet voor het behoud van het stadion en aan de vele spelers die in het groen-wit hebben gestreden en waarvoor saamhorigheid en clubgevoel een groot goed waren en nog zijn.

Marcel, Marga en Carla met de maker van het muurschildering Alain Rothuis
advertentie
advertentie