Top Kantjils blijft gelijk

28 september 2021 om 13:32 Overig

WAGENiNGEN In de tweede ronde van de badmintoncompetitie verloor Kantjils 1 uit bij Smashing Wijchen met 1-7. Kantjils 2 speelde weer gelijk, ditmaal tegen BCSV, Vught. Beide Kantjil-teams staan nu op een zesde plaats, in poules van zes. Team 3 had vrij.

Als de analist eens kijkt hoe het kan dat bij het afbreken van de competitie vorig jaar Kantjils 1 met vier overwinningen in vier wedstrijden oppermachtig was, maar nu mindere cijfers scoort, vallen twee dingen op. Ten eerste dat ze een divisie hoger spelen en ten tweede dat de eerste dame van vorig jaar, Merle Smit, niet meer speelt voor De Kantjils. Ze studeert nu in Leiden. Merle, jong, sterk en slim, was eigen kweek. De nieuwe nummer 1, Marloes Spiering is ook jong (zelfs twee jaar jonger) en goed en slim, maar is om eerlijk te zijn, geen eigen kweek. Marloes geeft desgevraagd als reden voor haar overstap naar De Kantjils dat de sfeer er zo goed is.

Deze wisseling van de wacht illustreert helder het wankel evenwicht van een regionale topclub. De beste jeugd vertrekt naar universiteiten elders en de goede jeugd die in Wageningen komt studeren, gaat bij de studentenvereniging spelen.

Als we naar de jeugdteams kijken, zien we dat de eerste drie teams gewonnen hebben. Dus daar zit opnieuw talent. Maar het is erg de vraag of Laura Schut en Esther Verburg voor opvolging kunnen zorgen. Met hun intelligentie kunnen ze terecht bij alle universiteiten in Nederland.

Marloes blijft nog wel een tijdje, net als de goede sfeer. Een Yogalerares vertelde me eens dat ze met twee groepen tegelijk begon. In de ene was de sfeer in het begin heel serieus, in de andere heel lacherig. Tien jaar later was dat nog steeds zo, hoewel in geen van beide groepen nog iemand van tien jaar terug zat.

advertentie
advertentie