Zo moet de kruising Nijenoord Allee en Churchillweg er volgens de provincie uit komen te zien.
Zo moet de kruising Nijenoord Allee en Churchillweg er volgens de provincie uit komen te zien. Provincie Gelderland

Video over bereikbaarheid

29 december 2021 om 22:44 Overig

Zorgen en kritiek bewoners


WAGENINGEN De aanpak van de bereikbaarheid van Wageningen is weer een stap dichterbij. Vorige week presenteerde de Provincie Gelderland het zogenaamde voorontwerp inpassingsplan. Omwonenden maken zich zorgen over de plannen en hebben een reactie naar de provincie gestuurd.

Omdat het verkeer in en rond Wageningen steeds vaker vast komt te staan, wordt al jaren gekeken hoe dit aangepakt kan worden. Een nieuwe weg om de campus heen leek een oplossing te zijn, maar vorig jaar koos de provincie voor een aanpassing van de bestaande route. Daarin wordt de Mansholtlaan verdubbeld, verdwijnt de rotonde bij de Droevendaalsesteeg en komt er op de kruising Nijenoord Allee/Churchillweg een onderdoorgang voor auto’s.

In het voorontwerp inpassingsplan heeft de provincie de verbreding van de Mansholtlaan en de aanpassingen van de kruisingen tussen de Kielekampsteeg tot en met de Rooseveltweg verder uitgewerkt, inclusief de onderdoorgang op de Nijenoord Allee. Ook namen ze hierin de aansluitingen op van bestaande wegen, fiets- en voetpaden, de aansluiting op het bedrijventerrein Born Oost en de westelijke ontsluiting van de WUR. In een video op de website worden de plannen zichtbaar.

Omwonenden van de Tarthorst, de Roghorst en de Diedenweg hebben samen met de initiatiefgroep ‘Groene Rondweg biedt uitweg’, een reactie naar de provincie gestuurd. Zij vrezen gezondheidsrisico’s omdat er niet voldoende maatregelen zijn om de geluidsoverlast te beperken. En zij maken zich grote zorgen voor de verkeersveiligheid rond de kruising Nijenoord Allee/Churchillweg. De Churchillweg wordt in de plannen een fietsstraat, maar de omwonenden denken dat er meer gemotoriseerd verkeer overheen rijdt dan wordt ingeschat. “De reëel te verwachten aantallen per dag zullen tussen de 4000-5000 bedragen. Veel meer dan waar het model van de provincie van uitgaat. Dat zijn er 2000 op het deel van de fietsstraat over de Nijenoord Allee en 500 voor de Churchillweg vanaf Dolderstraat tot Stadsbrink”, aldus de omwonenden.

Bekijk de plannen en de video op www.beterbereikbaarwageningen.gelderland.nl

advertentie
advertentie